Kajak-kenu: Janics Natasa most úgy érzi, befejezte a versenyzést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.16. 12:42
null
Douchev-Janics Natasa döntése szinte végleges (Fotó: Tumbász Hédi)
Már a londoni olimpia előtt is sérüléssel bajlódott, de az akkori deréksérvét megoperáltatta és rendbe jött Douchev-Janics Natasa. A  háromszoros olimpiai bajnok kajakost most nyaki sérv gyötri, és úgy érzi, elég volt a fájdalomból, befejezi a pályafutását. A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, a döntése majdnem végleges, mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy esetleg kedvet kap a folytatáshoz.

 

 

Douchev-Janics Natasát Kínában érte utol a Sportvilág stábja, a háromszoros olimpiai bajnok elmondta, hogy kisebb megszakítással (amikor férje sikertelenül próbálkozott egy franciaországi munkával) ott él és dolgozik a válogatott mellett. A versenyzésszerű kajakozást azonban lehet, végleg befejezte.

„Sajnos előjött egy nyaki sérv és nagyon meguntam a fájdalmat, a gyötrelmet – mesélte. – Korábban a derekammal volt probléma, de amióta Varga Péter Pál megoperálta, ott semmi fájdalmam nincs. De a nyaki résznél igen. Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, nem lehet tőle pihenni. Sok bajom volt vele, egy órát kellett bemelegítenem a húsz-huszonöt perc helyett, elegem lett az egészből. Tavaly két válogató között jött elő. Az elsőn negyedik lettem, ezért próbáltam többet edzeni. De a fájdalomtól nem bírtam aludni, sírva ébredtem fel. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat.”

Hozzátette, hogy amióta nem edz, azóta jól van. Fejben még mindig nem tudta elengedni a kajak-kenut, szerencsére edzőként a sportág közelében maradt.

„Nem tudom, mit hoz a jövő. A döntésem szinte végleges, bár tíz százalék esélyt azért adok magamnak, hátha kedvet kapok a folytatáshoz. Hogyha valamit szeretnék elérni az olimpián, akkor nem szabadna sokat kihagynom. Nem a pénz vagy a még több arany befolyásol, egyszerűen hiányozni fog. Szerettem versenyezni, de a fájdalmak elvették a kedvem. Hamarosan el fog dőlni, hogy visszatérek vagy edző maradok.”

Idén Szegeden lesz az olimpiai kvalifikációs világbajnokság, de úgy gondolja, ha a folytatás mellett dönt, arra már nem juthat ki. „Itthon erős a mezőny, Szegeden nem lenne esélyem” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik