PIRCS ANIKÓ 2020.06.25 14:51 Frissítve: 2020.06.25 15:15

Kajak-kenu: felavatták az Arany Érdemérmesek márványtábláját

Példaképpé lett bajnokok, iskolateremtő edzők és a haladást előremozdító vezetők nevét tartalmazza a legrangosabb elismerésnek számító Arany Érdemérmesek márványtáblája, amelyet csütörtökön avattak fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség székházában.

Felavatták az Arany Érdemérmesek márványtábláját (Fotó: Facebook.com/MagyarKajakKenuSzövetség)

 

A kajak-kenu sport 29 kiemelkedő személyiségének neve ékesíti a sportág Arany Érdemérmeseinek márványtábláját, amelyet csütörtökön avattak fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) székházában.

A sportág legjelentősebb elismerését 2006 óta azok a sportemberek kapják meg, akik a legtöbbet tették a hazai kajak-kenu fejlődéséért és eredményességéért – tizennyolcan személyesen is ott voltak az ünnepségen.

„A díjazottak között vannak iskolát teremtő edzők, kiemelkedően eredményes versenyzők, akik amellett, egy korszakot határozott meg a teljesítményük, valódi példaképek is, valamint sportvezetők, akik a legtöbbet tették azért, hogy a magyar kajak-kenu mindig előbbre lépjen és mások előtt járjon – mondta az eseményen Schmidt Gábor, a jövőre 80 éves MKKSZ elnöke. – Az Arany Érdemérmesek kiemelkedően járultak hozzá ahhoz az örökséghez, amelynek eredményeként a magyar kajak-kenu viszonyítási pont, önálló brand, márkanév lehetett, nekünk pedig fontos feladatunk és felelősségünk ezt az az örökséget megőrizni.”

A márványtáblát legendás edző és ugyancsak nagy nevű tanítvány, Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, olimpiai ezüstérmes versenyző, több olimpiai és világbajnok edzője és a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok Kovács Katalin leplezte le.

„Amikor beléptem a terembe és végignéztem az arcokon, megrohantak az emlékek. Újra az a kislány voltam, aki annak idején lement a vízi telepre, elindult egy úton, amiről akkor még fogalma sem volt, hová vezet. Megható érzés olyan nagyságokkal közös táblán szerepelni, akik egy jó vagy egy kemény szóval segítettek továbblendülni, akiktől rengeteget tanultam, és akik embert faragtak belőlem. Amikor sportoltam, kevésbé tudtam értékelni a kitüntetéseket, megélni a hasonló pillanatokat és felmérni a sportági örökséget, most már annál inkább tudom” – mondta meghatódva a legfiatalabb Arany Érdemérmes, Kovács Katalin.

2020.07.11 20:33:18

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

„És amíg sok tréner kijelentette, hogy a fiatalok beépítése az eredménykényszer mellett lehetetlen, Hornyák Zsolt bizonyította, hogy nagyon is lehetséges.”

2020.07.11 21:29:35

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A múlt sem változik, csak a róla alkotott, őrzött képünk. Helyesen tesszük, ha ezt elfogadjuk, magunktól is, mástól is. Akár az »Ahogy mi megéltük« sorozat, akár a Pólósok pólósa vagy a Kézisek kézise szavazás a téma.

2020.07.11 20:09:55

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-STATISZTIKA. Hány saját nevelésű játékos lépett pályára az NB I-ben? És mennyi a BL-ben?

2020.07.11 21:18:53

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Már nem csak nagy szavak, ígéretek vannak.