Kajak-kenu Eb: Kucsera és Szalai is továbbjutott a középfutamból

Vágólapra másolva!
2010.07.02. 17:53
Címkék
Két magyar versenyző kényszerült középdöntőre a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon, és mindketten sikerrel vették az akadályt. Kucsera Gábor 100 m-en, Szalai Tamás pedig 500 m-en biztosította helyét a döntőben.

A kajak egyesek között érdekelt Szalai a délelőtti előfutamban csak ötödik lett, ezért kellett újra vízre szállnia. A középfutamban aztán – a viadal honlapja szerint – másodikként ért célba, s mivel az első három hely ért finálét, bejutott a legjobb kilenc közé.

A többi 500 m-es magyar hajó már az előfutamból kvalifikálta magát a végjátékba, azaz minden döntőben lesz magyar egység fél kilométeren.

Kucsera 1000 m-en a délelőtti előfutamban csak a hetedik lett, ezért kényszerült „pótvizsgára". A középfutamban aztán spanyol riválisa mögött másodikként ért célba, s mivel az első három hely ért finálét, bejutott a legjobb kilenc közé.

A többi 1000 m-es magyar hajó már az előfutamból kvalifikálta magát a végjátékba, azaz minden döntőben lesz magyar egység egy kilométeren.

Összefoglaló cikkünket itt olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik