Kajak-kenu: duplázott a Kárász, Kozák duó a válogatón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 14:08
Kárász Anna és Kozák Danuta duója nyerte a kajak kettesek csütörtöki 500 méteres döntőjét Szolnokon, a második kajak-kenu válogatón. A világbajnok egység három héttel ezelőtt, az első fordulóban is a legjobbnak bizonyult.

Ahogy akkor, most is a Honvéd kettőse, Medveczky Erika és Csipes Tamara végzett mögöttük a második helyen.Medveczky Erika és Csipes Tamara végzett mögöttük a második helyen.

„Nagyon nehéz volt most ez a pálya, egyáltalán nem éreztük azt az erőt, amit az előző versenyen, szóval ez így elég küzdelmes volt – idézte a szövetség hírlevele Kárász Annát. – Erős rajttal akartunk eljönni és előnyt szerezni, a kétszázas indításunk megvolt, de százzal a vége előtt már nem tudtunk indítani. Nagyon nagy kő esett le a szívünkről. Nekem ez volt a fő számom, erre készültem.”

Párosban így várhatóan a minszki Európai Játékokon és az augusztusi, szegedi világbajnokságon is Kozák és Kárász indul, a négyes összeállítását később jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A férfiak hasonló számában az első válogatót Nádas Bence és Tótka Sándor nyerte, de ők most nem indultak el, miután a négyesben kapnak szerepet. Csütörtökön a Noé Zsombor, Bogár Gábor kettős győzött, így a vb-n várhatóan ők vesznek részt (Minszkben a férfiaknál nem lesz K–2 500 m).

Női C–1 500 méteren sem indult az első válogató győztese, Balla Virág, a távollétében pedig a szerdán, 200-on is győztes Nagy Bianka diadalmaskodott. Az Európai Játékokon nem lesz 500 egyes, az pedig még kérdéses, hogy a vb-n ki indul majd ebben a számban.

Csütörtökön délután további hat döntőt rendeznek Szolnokon, két számban pedig – férfi K–2 és C–2 1000 méteren – szétlövésre kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik