Kajak-kenu: a szerbek holnap bejelentik Janics érkezését, de...

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 16:28
null
Douchev-Janics Natasa kajakos átadja a londoni olimpián használt evezőjét Thierry Le Boucher-nek, az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának (Fotó: MTI)
A szerb médiában szerdán megjelent a hír, miszerint csütörtökön a déli órákban a belgrádi Zira szállodában Douchev-Janics Natasa sajtótájékoztatón vesz részt, és Vlade Divaccal, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökével közösen bejelentik: a jövőben Szerbia színeiben versenyez.

 

„NEM ÉRTEM, MIT AKARNAK BEJELENTENI”
„Ha egyáltalán igaz a belgrádi sajtótájékoztató híre, én akkor sem értem, hogy mit akarnak holnap bejelenteni – mondta Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára. – Semmiféle megegyezés nem történt, az üggyel kapcsolatban nincs új fejlemény. Holnap legfeljebb annyi történhet, hogy a sajtótájékoztatón bejelentik az MKKSZ által kért 150 ezer eurós kivásárlási ár elfogadását, és erről szándéknyilatkozatot küldenek nekünk. Ettől kezdve pedig az MKKSZ elnökségének jogköre eldönteni, hogy elfogadja-e azt.”

Miközben a szerb média kész tényként kezeli, hogy Douchev-Janics „kiadatása" ügyében a magyar és a szerb kajak-kenu szövetség között megszületett az egyezség, a magyar szervezet elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta: ilyesmiről szó sincs.

Baráth Etele érdeklődésünkre leszögezte: egy korábbi elnökségi határozat rögzíti, hogy világbajnok versenyzőt „nem engedünk át" más országnak – vagyis ahhoz, hogy ez megtörténjen, módosítani kell e határozatot, és mivel az elnökség két hét múlva ül össze, ez addig nem történik meg.

Eközben a megújult szegedi vízitelep szerdai átadásán váratlanul megjelent Douchev-Janics Natasa, és a delmagyar.hu megtudta tőle: napok óta Szegeden tartózkodik a férjével és gyermekével, Milanával.

A portál tudósítása szerint Janics arra számít – és ez egybecseng a magyar szövetség fenti álláspontjával –, hogy október végére dőlhet el a sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik