Kajak-kenu: 34 hónapra eltiltották Dudás Miklóst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 16:21
A Nemzeti Doppingellenes Szervezet Doppingbizottsága 34 hónapra szóló eltiltással sújtotta a kajakozó Dudás Miklóst – tudtuk meg a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának szerdai hírében.

A sprinter a tavalyi Európai Játékokon adta le azt a mintát, amelynek alapján megállapították, hogy tiltott szer került a szervezetébe. A sportoló a doppingvétség tényét nem, de a szándékosságot tagadta.amelynek alapján megállapították, hogy tiltott szer került a szervezetébe. A sportoló a doppingvétség tényét nem, de a szándékosságot tagadta.

„Amatőr hibát követtem el. Ellenőrizetlen helyről, ellenőrizetlen táplálékkiegészítőt vettem. Egyszerűen egyedül bementem egy spanyol boltba, és megvettem egy spanyol feliratú terméket. Nagyon felelőtlen dolog volt, amit tettem” – fogalmazott egy tavaszi tévéinterjúban Dudás, aki a 2014-es moszkvai világbajnokságon a 4x200-as váltó tagjaként aranyérmes lett. Hangsúlyozta, 16 éve kajakozik, s ez idő alatt soha semmit nem találtak a szervezetében, nem is használt soha tiltott szert.

A mostani döntés értelmében eltiltása a tavaly júniusi mintavételtől van érvényben, így a kajakos legközelebb a 2018-as szezonban versenyezhet. A Bakuban megszerzett aranyérme sorsáról az Európai Olimpiai Bizottság dönt majd.

Az elsőfokú döntés ellen a Nemzeti Sportdöntőbíróságnál lehet fellebbezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik