Nemzetisport.hu 2010.06.17 13:47 Frissítve: 2014.10.10 02:41

Árvíz: a Kolonics György Alapítvány és Kozmann György is segít

A tavaly júliusban létrehozott és az egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus emlékét ápoló Kolonics György Alapítvány nevében Angyal Zoltán elnök és Kozmann György, az egykori párostárs az alábbi felajánlást tette: „Átérezve az árvíz sújtotta ezrek rendkívül nehéz helyzetét, húsz rászoruló gyereket térítés nélkül látunk vendégül Fadd-Domboriban a június 27. és július 4. közötti egyhetes, vasárnaptól vasárnapig tartó sporttáborban.”

A 39 ezer forint/fős költséget részben a Kolonics György Alapítvány, részben a sokszoros kenus világbajnokok, Kozmann György és Csabai Edvin által vezetett, a sporttábort szervező Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda vállalja át.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Ódor Ferenc is, az ő közbenjárásának köszönhetően az árvíz sújtotta területek hozzáértő szakemberei végzik a Fadd-Domboriban táborozó gyerekek felelősségteljes kiválasztását.

A fadd-dombori sporttáborozás során – június 27-től augusztus 22-ig, heti turnusokban – a vízi sportok (kajak-kenu, kajakpóló, sárkányhajó) mellett különféle labdajátékokkal (kézi-, kosár-, röplabda, labdarúgás), küzdősportokkal (cselgáncs, karate) ismerkedhetnek meg a gyerekek szakképzett edzők irányításával, a különféle sportágak sztárjainak (Lipcsei Péter, Szilágyi Áron, Vajda Attila, Hadfi Dániel, Benedek Dalma, Kovács Ágnes, Gyenesei Leila stb.) aktív közreműködésével.

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.