Winter Classic: Jobb lesz, mint amilyet megálmodtam - Tokaji

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.13. 09:34
Péntek este Sapa Fehérvár AV 19–Red Bull Salzburg jégkorongmérkőzés lesz az EBEL-ben. Volt már ilyen – csak nem a Városligetben, ahol 4200 fős mobillelátó öleli körbe a Vajdahunyadvár melletti jégpályát, ami immár kész, és a két csapat a mérkőzés délelőttjén ki is próbálja. Este pedig mindenki táthatja a száját, leszámítva a játékosokat, akik mégiscsak két bajnoki pontért küzdenek. A jegyed.hu-n az esemény kezdetéig lehet jegyet vásárolni.
A Volánra, a fehérvári drukkerekre és Ocskay Gábor klubvezetőre is ráférne már egy kis sikerélmény.
Az élmény ezúttal garantált, a siker a csapaton, no meg az ellenfélen múlik (Fotó: Korponai Tamás)
A Volánra, a fehérvári drukkerekre és Ocskay Gábor klubvezetőre is ráférne már egy kis sikerélmény. Az élmény ezúttal garantált, a siker a csapaton, no meg az ellenfélen múlik (Fotó: Korponai Tamás)

 

KETTŐT FIZET, HÁRMAT VIHET!
A szervezők minden meccsnapon kettőt fizet, hármat vihet akciót hirdettek!

Az EBEL-meccsekre (pénteken és vasárnap) az 5000 Ft-os és a 7000 Ft-os jegyek megvásárlására érvényes az akció, a szombati öregfiúk és Mol Liga-meccsek esetében pedig a 3500 Ft-os jegyeknél él a kedvezmény.

A jegyeket a jegyed.hu-n, a Ticket Express irodáiban és a helyszíni jegypénztárakban lehet megvásárolni.

„Különleges meccseink lesznek, úgyhogy rá kell tennünk egy lapáttal! – kezdte Tokaji Viktor, a kedden Linzben 7–2-re veszítő Fehérvár csapatkapitánya. – A magyar hokinak és az EBEL-nek is fontos hétvége következik, hiszen ez az egyetlen Winter Classic a szezonban. Tudjuk, nem lesz egyszerű dolgunk, ám sokszor bizonyítottuk már, bármelyik csapatot meg tudjuk verni a mezőnyből. Persze a Salzburg és a Klagenfurt is jobb együttes a miénknél, de ha keményebben dolgozunk, mint ők, nyerhetünk. Az egész csapat izgatott és készen áll. Fantasztikus lesz, megígérem – jobb, mint amilyet megálmodtam.”

Amellett, hogy az EBEL leggazdagabb klubja és jelenlegi listavezetője, a Salzburg lesz a mieink első ellenfele a Winter Classic-víkenden – a második pedig az osztrák rekordbajnok Klagenfurt –, ez a hét(vége) a magyar hokiról szól. A minap a liga alelnöke lett a Fehérvár nemzetközi igazgatója, Elekes Blanka, az EBEL-ben pedig volt annyi színpadi érzék, hogy e normál esetben sistergős rangadót magyar bíróknak adta! A Salzburg ellen a 200. EBEL-bajnokiját nemrég teljesítő Gebei Péter, illetve Babic Vladimir, Németh Márton és Nagy Attila bíráskodik.

KARÁCSONYI HOKI BULI-WINTER CLASSIC – A PROGRAM
2013. december 13., péntek
19.15: SAPA Fehérvár AV 19–EC Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés
2013. december 14., szombat
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés
2013. december 15., vasárnap
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Vienna Sabres EWHL (női EBEL)-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV 19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés
Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.

„A liga bízik bennünk, és annál nagyobb elismerést nem kaphattunk volna, mint hogy négy magyar bíró vezeti ezt a meccset. Annak ellenére, hogy nem sokan szeretik a Salzburgot, az EBEL legtekintélyesebb csapata, szerintem a Fehérvár jól választott ellenfelet – mondta Gebei, aki tavaly szeptemberben, a Pulában rendezett nyitott pályás meccsen is bíráskodott. – Nagy lesz a különbség, hiszen az amfiteátrumot és a tengert sem látjuk majd, legalábbis nagyon remélem, hogy nem lesz jégolvasztó meleg… Pulában mi semlegesek voltunk, turisták, de hazai pályán és közönség előtt, Budapest közepén egy ilyen eseményen részt venni hatalmas élmény lesz.”

A Tippmixprónál a fehérvári sikerre és a döntetlenre azonos esélyt látnak, a vendégek győzelmére viszont harmadannyit. Vajon figyelembe vették a rendhagyó körülményeket?

„Kicsit hidegebb lehet, mint amihez hozzá vagyunk szokva, a szél is fújhat, ami a korongmozgásra is hatással lehet, és a szem is könnyezhet tőle – mondta Doug Lynch, a Salzburg hátvédje. – A fény is érdekes lehet, a szabadban pedig mindig előfordulnak váratlan események is, eshet az eső, például. Mivel a meccs reggelén edzünk a helyszínen, szerintem estére alkalmazkodunk a körülményekhez. Korábban mér nem játszottam szabadtéren, ellentétben több barátommal, akik viszont kivétel nélkül áradoztak, hogy életre szóló élmény. Budapesten jártam már egyszer-kétszer, de nem sokat láttam belőle. A srácok közül néhányan azonban voltak már ott vakációzni, és azt mondják, gyönyörű, úgyhogy én is szeretném alaposabban megnézni. De sajnos egy szót sem tudok magyarul.”

„Az ilyen események mindig szórakoztatóak. Kemény meccseink lesznek, de az élményt el kell raktározni. A jégfelület nem szokott tökéletes lenni, ezért a játék kevésbé szisztematikus, több a belőtt a korong. A Salzburg agresszív játékának ez nem fekszik, amiből előnyt kovácsolhatunk” – nyilatkozta Marty Raymond, a Fehérvár edzője

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Fehérvár minket választott egyik ellenfelének a Winter Classicre! Látványos esemény lesz ez az EBEL és Budapest számára is. Sokunkat arra emlékeztet majd, milyen volt a gyermekkorunkban, amikor gyakorlatilag a jégen nőttünk fel a szabadban. Csak egyben reménykedem, hogy nem lesz túl hideg, ahhoz már öreg vagyok!” ” – mondta Don Jackson, a salzburgi tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik