Visegrád-kupa: hétgólos zakót kapott lengyel ellenfelétől az UTE

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 21:30
Az UTE jégkorongcsapata 9–2-es vereséget szenvedett a lengyel Jastrzebie ellen a Visegrád-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Megyeri úton. A lila-fehérek a második harmad elején még 2–1-re vezettek, aztán viszont beindult a lengyel henger.

Egyszerűen képtelen kikászálódni a gödör mélyéről az Újpest.

A lila-fehéreknek már az előszezonjuk is vészjóslóra sikeredett – sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb vereségek –, és miután ennek megfelelően az Erste Liga-idényt is minden várakozást alulmúlóan kezdték, a klubvezetőség október 1-jén öt szezont követően megvált Szilassy Zoltán vezetőedzőtől. Ám egyelőre a helyére kinevezett Baróti Zsolt, Virág Csaba kettős sem tud csodát tenni, és úrrá lenni az újpesti káoszon. A csapat az edzőváltás óta csak a sereghajtó Hokiklub Budapestet tudta legyőzni – ellenben simán kikapott a Fehérvári Titánoktól és a Gyergyótól –, kedd este pedig újabb óriási pofonba nézett bele, ráadásul hazai pályán.

Az UTE már a Visegrádi-kupa csoportkörét is háromból három vereséggel, 2–14-es(!) gólkülönbséggel fejezte be, ami nyilván nem sok jót vetített előre a lengyel Jastrzebie elleni negyeddöntőre – és folytatódott is a vesszőfutás.

Pedig a második harmad elején még 2–1-re vezettek is a lilák, ám ezt követően hamar kiütközött, hogy valami nagyon nincs rendben a felszín alatt. A 24. perctől ugyanis ritka látványos összeomlás vette kezdetét: az Újpest a fennmaradó időben hét találatot nyelt be gyors egymásutánban, az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, a lengyel bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje meglövi-e a tizet. Végül nem lőtte, de ez sovány vigasz: a 9–2-es kiütés után nagyon számolgatni sincs értelme a kinti visszavágó előtt.

A sorozatban érdekelt másik magyar együttes, a Ferencváros hétfőn fogadja a cseh másodosztályú Torax Poruba gárdáját, a második összecsapást október 29-én játsszák.

A kétmérkőzéses párharcokban a gólkülönbség dönt, ha a második találkozó rendes játékideje után sem születik döntés, ötperces ráadás következik.

JÉGKORONG
VISEGRÁD-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
UTE–JKH GKS Jastrzebie (lengyel) 2–9
(1–1, 1–4, 0–4)
Az UTE gólszerzői:
DiDiomete, Csamango

Továbbá
MMKS Podhale Nowy Targ (lengyel)–HK Nitra (szlovák) 3–3 (1–1, 0–1, 2–1)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik