Újra nyert az FTC az Újpest vendégeként

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 20:22
null
A Ferencváros 5–2-re nyert (fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros az Újpest vendégeként a jégkorong ob I-es bajnokság középszakaszában. A Vasas Bp. Stars hosszabbítás után nyert Dunaújvárosban.

 

Harmadszor csapott össze egymással a középszakasz során az Újpest és a Ferencváros együttese. Mindkét csapat idegenben nyerte meg a másik elleni csatát, az FTC 4–2-s, az Újpest 6–1-es győzelmet aratott.

Ezúttal is az idegenben játszó csapat kezdett jobban, az első harmad után kétgólos ferencvárosi vezetést jegyezhettünk fel. A kilencedik percben Rajz Attila volt eredményes, a tizenötödikben Feil Arnold váltott gólra egy emberelőnyös szituációt.

A középső harmadban három kiállítást is kapott az FTC, de az újpestiek szépítő gólja egyenlő létszámban esett: Németh Péter vette be Budai Krisztián hálóját. A hazai egyenlítés azonban nem sikerült, a záró harmadban Beau McLaughlin biztossá tette a ferencvárosi vezetést.

Az 55. percben Feil Arnold megszerezte a második találatát is, és bár Rafaj Attila kettőre csökkentette a hátrányt, közelebb már nem sikerült jönnie az újpestieknek. Ráadásul miután Becze Zoltán kapust lehozták, Hegyi Ádám 19 másodperccel a vége előtt beállította az 5–2-es végeredményt, azzal, hogy betalált az üres kapuba.

Dunaújvárosban az első harmadban 22 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. Ekkor még nem volt igazán eltérés a kiállításokban, a második harmadban annál inkább: míg a Dab.Doclernél senki nem ment le a pályáról, addig a Vasasnál 18 perc volt a kiállítás. Igaz, ebben benne volt Holéczy Roger büntetése is, aki egy fejre irányuló támadás miatt kapott kettő plusz tíz percet.

Ekkor egyébként már vezetett a Fejér megyei együttes, Azari Zsolt a 36. percben talált be Rajna Miklós hálójába.

A harmadik harmad eleje viszont egyértelműen a Vasas szája íze szerint alakult: alig kezdődött el a játékrész, amikor előbb Peterdi Imre, majd Gröschl Tamás talált be, utóbbi emberelőnyből. Az 50. percben viszont kettős emberelőnybe került a hazai csapat, ezt pedig ki is használta Kevin Thomas Korol, és kiegyenlített.

A Vasas még mindig egy fő hátrányban volt, de Peterdi Imre révén gyorsan visszavette a vezetést. A fővárosiak azonban nem tudták megtartani az előnyüket, Kurt MacSweyn az 58. percben hosszabbításra mentette a meccset. 19 másodperccel a vége előtt a bíróknak újra sok munkája lett: Lencsés Tamás és Sille Tamás 2-2 percre, míg Magosi Bálint és Svasznek Bence végleges fegyelmivel lett kiállítva.

Két és fél perc telt el a hosszabbításból, amikor a Vasas Bp. Stars eldöntötte a meccset, a győztes találatot Niko Kluuskeri jegyezte. A kiállításokból egyébként 78 perc jutott a hazaiaknak, 63 a vendégeknek.

Részletes jegyzőkönyv később.

JÉGKORONG OB I
KÖZÉPSZAKASZ
ÚJPESTI TE–FTC-CORNER MG 2–5 (0–2, 1–0, 1–3)
Megyeri út, 200 néző. V: Varjú, Nagy A., Mayer G.
ÚJPEST: Becze – Hüffner, Kadlubiak, Davis, Borbás, KRICSENKO – Barton, Nagy I., Dubek, kiss G., Sikorcin – Hetler (1), Szajbert P., RUSZNYÁK (1), RAFAJ 1 (1), Németh P. 1 . Edző: Eduard Giblak
FTC: BUDAI – KAUTTONEN (1), Hucko, HEGYI II Á. 1 (3), MCLAUGHLIN 1 (3), FEIL 2 – Flinta, Holló, Hoffmann, Schellin, Fekete – Rencz, Barabás (1), GERGELY ZS. (2), Nagy L., Rajz 1. Edző: Szergej Oreskin
Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Eduard Giblak: – Jobb helyzetkihasználással nagyobb esélyünk lett volna a mérkőzés megnyerésére, így azonban a Fradi akarata érvényesült.
Szergej Oreskin: – Mindkét csapatnak élet-halál kérdése volt a találkozó, mi ennek megfelelően játszottunk. A vezetés megnyugtatta a fiúkat, erre a mai meccsre igazán nem lehet panaszom.
DAB.DOCLER–VASAS BUDAPEST STARS 3–4 (0–0, 1–0, 2–3, 0–1) – hosszabbítás után
Dunaújváros, 600 néző. V: Haszonits, Abonyi, Wolf
DUNAÚJVÁROS: Sevela – Hegyi Á. (1), Pozsgai (1), Kiss Á., Galanisz, Azari 1 – TŐKÉSI, Orbán, Magosi, MACSWEYN 1, Korol 1 – Vargyas, Lencsés, Borsos, Szilassy, Virág T. – Kiss D., Mestyán, Jonkl, PAPP V. (1), Kiss T. (kapus). Edző: J. P. MacCallum
VASAS: Rajna – Kangyal, Svasznek (1), Gröschl 1, GERGELY (2), PETERDI 2 – Sille, Szirányi, Fodor, Holéczy, Somogyi B. – KLUUSKERI 1, Szajbert K., Sándor, Petricko, Berta – Maszlov, Majoross, Fodor. Edző: Glen Williamson
Kiállítások: 30perc+10 perc fegyelmi (Kiss Á.)+kétszeres végleges fegyelmi (Magosi), ill. 33 perc+10 perc fegyelmi (Holéczy)+végleges fegyelmi (Svasznek)
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – Galanisznak valószínűleg véget ért a szezonja, ezt a szabálytalanságot sem látta a bíró. De sok ítéletét nem értettem.
Glen Williamson: – Ugyan olyan mérkőzés volt mint a többi a két csapat között. Sok akció, nagy csata jellemezte az együtteseket, melyek jól harcoltak végig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik