Új kapitányokkal, fiatalokkal a Pannon-kupán

Vágólapra másolva!
2009.11.06. 14:20
null
Hetényi Zoltán és társai három meccsen bizonyíthatnak Ted Satornak (Fotó: Imago, archív)
Címkék
Új szövetségi kapitánnyal és új csapatkapitánnyal vág neki a hétvégi négyes tornának a magyar jégkorong-válogatott. Ted Sator szövetségi kapitány 33 tagúra szűkítette a Pannon-kupa-mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretét, amellyel később az új csapatkapitányról is egyeztetett. Kangyal Balázs utóda Szélig Viktor lett, a válogatott először Olaszország ellen (Székesfehérvár, 19.15, Tv: Sport1) játszik.

Ted Sator szövetségi kapitány csütörtökön hét játékossal szűkítette keretét, így két kapussal és harmincegy mezőnyjátékossal vág neki a Pannon-kupa mérkőzéseinek a magyar válogatott. A szerda reggel a juniorválogatottal Bledbe utazó Bartalis István (Troja Ljungby, svéd), Rajna Miklós és Somogyi Balázs (mindkettő Vasas Budapest Stars) után Budai Krisztián, Hegyi II Ádám, Jánosi Csaba (mindhárom Ferencváros), Vladimír Dubek (Újpest), Erdélyi Péter (DAB.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék) és Sándor Szilárd (Vasas) került ki.

„Negyvenkét tagú kerettel láttunk neki a felkészülésnek, nyilvánvaló, hogy ezt a számot csökkenteni kellett – mondta Ted Sator. – Az, hogy olyan játékosok estek ki, mint Budai Krisztián és Jánosi Csaba, a fiatalokat dicséri. Szigorúan a teljesítmény alapján szűkítettünk, csak Vladimír Dubek és Erdélyi Péter került ki sérülés miatt. Nem túl szórakoztató közölni valakivel, hogy kimarad, de a fiatalok ennyire jók voltak. Megismétlem: óvatosan optimista vagyok az A-csoportba visszakerülést illetően."

Nathan Martz, Mihály Árpád, Palkovics Krisztián és Ladislav Sikorcin csak péntek este, Olaszország ellen játszik. A squadra azzurra egyébként szintén fiatalít – nem jön Magyarországra csapatunk volt másodedzője, Diego Scandella unokaöccse, Giulio sem –, de megközelítőleg sem olyan mértékben, mint a mieink. Rick Cornacchia gárdája a 2010-es A-csoportos világbajnokságra készül, amelyen a bennmaradás lesz a célja.

„A hétvége a próbálgatásé, Ted Sator hiába tudja mondjuk a neveket, személyesen csak most ismeri meg a játékosokat. Ilyen felállásban, ilyen mezben még nem láthatott minket, mert a válogatott más, mint a klub. De ki kell szolgálnunk a nézőket, mert Székesfehérváron ragyogó a közönség, gyakran nagyon jó ellenféllel szemben látja a fiúkat – és régen játszottunk ott" – mondta az új kapitány, Szélig Viktor a Nemzeti Sportnak.

Szélig elődje, Kangyal Balázs jónak találja az utódválasztást, viszont a kerettel nem elégedett.

Örülök, hogy Szélig Viktor lett az utódom, de a jelöltek bármelyike megfelelő lett volna. Leginkább amiatt vagyok boldog, hogy magyar lett a csapatkapitány, mert egyébként nem tudom, minek nevelünk fiatalokat, minek hajtok, küzdök egész nap, ha ilyen a válogatott keret..." – mondta.

JÉGKORONG, PANNON-KUPA
Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezendő torna programja
Péntek (nov 6.): Szlovénia–Horvátország 15.30 óra, Magyarország–Olaszország 19.15 (Sport1)
Szombat (nov 7.): Olaszország–Szlovénia 14.30, Magyarország–Horvátország 18.00 (Sport2)
Vasárnap (nov 8.): Olaszország–Horvátország 14.30, Magyarország–Szlovénia 18.00 (Sport1)
A MAGYAR VÁLOGATOTT PANNON-KUPÁRA NEVEZETT KERETE

Kapusok: Szuper Levente (Hannover), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19)


Hátvédek: Tokaji Viktor (
Fehérvár), Horváth András (Fehérvár), Szélig Viktor (Briancon), Sille Tamás (Vasas Budapest Stars), Svasznek Bence (Vasas), Jobb Dávid (Fehérvár), Ondrejcik Rastislav (Fehérvár), Hegyi I Ádám (Dab.Docler), Szirányi Bence (Vasas), Pozsgai Tamás (Dunaújváros)

 

Csatárok: Fekete Dániel (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Peterdi Imre (Fehérvár), Vaszjunyin Artyom (Fehérvár), Benk András (Fehérvár), Vas János (Fehérvár), Mihály Árpád (Fehérvár), Sofron István (Fehérvár), Nagy Gergő (Fehérvár), Kóger Dániel (Fehérvár), Kiss Ákos (Dunaújváros), Galanisz Nikandrosz (Dunaújváros), Azari Zsolt (Dunaújváros), Magosi Bálint (Dunaújváros), Holéczy Roger (Vasas), Borbás Gergely (UTE), Ladislav Sikorcin (UTE), Nathan Martz (Fehérvár)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik