Televízió: felmondott a Volán, megszűnik a sportcsatorna?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.25. 14:30
Bár hivatalos bejelentés nem történt, több munkatárs Facebook-bejegyzése arról árulkodik, hogy megszűnik a SportKlub csatorna. Az adó egyetlen élő közvetítési jogát karácsony előtt felmondta a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata.

„Elbúcsúzni sosem könnyű, a »nagy családtól« pedig különösen fájó és felfoghatatlan... Van, akivel éveket, van, akivel hónapokat dolgoztam együtt, de egy valami közös: veletek minden nap egy élmény volt! És nem áll szándékomban lemondani rólatok” – írtaFaragó Tamás szerkesztő.Faragó Tamás szerkesztő.

„Én csak július óta voltam veletek, (...) nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid ideig tartott! Szurkolok, hogy mindenki gyorsan találjon új utat magának, de addig is ne foglalkozzatok mással, mint az ünnepekkel! Az új év, új eletet hoz! A SportKlub mindig is a részem marad" – írta Ruck Róbert.

A Sport Klub 2006-ban a németországi labdarúgó-vb alkalmából indult el, tíz év alatt közvetített Copa Américát és olasz bajnokikat is, de az utóbbi időben a Fehérvár EBEL-meccseinek élő közvetítéseihez volt joga, amit két nappal karácsony előtt felmondott az Alba Volán. Ez lehetett az utolsó szög az elsősorban stúdióműsorokat közlő csatorna koporsójában.

Nem sokkal később kiderült, hogy a jövőben az M4 Sport közvetíti a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának EBEL-mérkőzéseit.

„Tíz év, amelynek minden napját, minden feladatát köszönöm. Az RTL Klubnál tanultam meg a szakmát, és a SportKlubnál élhettem ki magamat, vagy hogy szebben fogalmazzam itt teljesedhettem ki. Tudom bárhová is kerüljek, sosem lesz már olyan jó dolgom, mint ami itt volt – írta Léderer Ákos kommentátor. – Már jó rég óta nem volt meg az a biztonság érzet, amely igazából addig létezett, amíg az RTL Klubnál fogták a kezünket. A sporttévézés máshogy nem megy, mert ez az egyik, ha nem a legköltségesebb műfaj. Ha nem áll mögötted olyan műsorszolgáltató, és tulajdonos, akik dézsaszám öntik bele a sportcsatornába a pénzt, akkor a kedves néző csak álmodozhatna arról, hogy a mostani műsorkínálat egy hatvankilencedét valahogy láthassa. (…) Nyolc éven át úgy karácsonyoztam, hogy nem volt egymás után két teljes szabadnapom. Most lesz, lehet több is, pedig egy sportriporternek ne legyen. Az igen is álljon teljes harckészültségben, bevetésre készen, ha csak nem döntötte le a kórság a lábáról, vagy nem kiabálta használhatatlanra a hangszálait. Ezt a szakmát nem elég szeretni, ezt imádni kell és erre egész életen át tartó hivatásként kell tekinteni. Én így tekintek. Készenlétben állok.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik