Szétlövésben győzött a Dunaújváros Csíkszeredában

Vágólapra másolva!
2011.01.15. 21:01
Címkék
A jégkorong Mol Liga döntőjének második mérkőzésén a HSC Csíkszereda hazai pályán szétlövésben maradt alul a Dab.Docler ellen. A győztes találatot Azari Zsolt szerezte, ezzel 1–1-ről folytatódik szerdán az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc Dunaújvárosban.



Azari Zsolt szerezte a DAB győztes találatát 
(Fotó: M. Németh Péter, archív)
Azari Zsolt szerezte a DAB győztes találatát (Fotó: M. Németh Péter, archív)

A döntő első mérkőzésén az első harmadban 3–0-s vezetéshez jutott a hazai pályán játszó Csíkszereda, a második meccsen viszont jobban koncentrált a mérkőzés kezdetén a Dab.Docler, amely Azari Zsolt révén emberelőnyben vezetést szerzett. A harmad mégis hazai vezetéssel zárult, előbb kettős előnyből Molnár Zsolt volt eredményes, majd Papp Szabolcs kígyózott át a dunaújvárosi védők között, és talált be Timo Lindström kapujába (2–1).

Alig kezdődött el a második harmad, egyenlített a DAB, Tyler Metcalfe és Hegyi Ádám passzát Pozsgai Tamás váltotta gólra. Ezt követően a Csíkszereda négyszer is emberelőnyben játszhatott, de Charles Franzén együttese nem tudott élni a lehetőséggel.

Alig volt hátra néhány másodperc a harmadból, amikor Kiss Ákos indult Stanislav Kozuch kapuja felé, egy lövőcsel után Azari Zsolthoz passzolt, aki kapásból lőtt, és újra vezettek a vendégek (2–3).

A harmadik harmad elején Pozsgai Tamás adta el a pakkot emberelőnyben, hibáját Sikorcin Ladislav használta ki. Pár perccel később már a HSC-nél volt az előny, Moldován Ervin korábbi gólpassza mellé gólt is szerzett. A Dab.Doclernek sikerült az egyenlítés, Papp Szabolcs eladott korongja után Varga Milán takarásból lőtt góljával 1 perc 20 másodperccel a harmad vége előtt 4–4-re módosult az állás – következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Varga Milán sérült meg egy ütközést követően, majd Magosi Bálint verekedett Sikorcin Ladislavval, minek következtében mindkettőjüket két percre kiállította a játékvezető. Ez egyben azt is jelentette, hogy egyikük sem lőhet, ha szétlövésre kerül sor. Mivel a hosszabbításban csak helyzetekig jutottak a csapatok, következtek a büntetőlövések.

A szétlövésben a hazaiak közül csak Václav Novák talált be, Lubomir Hurtaj és Moldován Ervin is hibázott, míg a DAB játékosai közül Kiss Ákos és Azari Zsolt is betalált, így 1–1-es döntetlenről folytatódik a párharc szerdán Dunaújvárosban.

 

 MOL LIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
HSC Csíkszereda–Dab.Docler 4–5 – szétlövéssel (2–1, 0–2, 2–1, 0–0, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik