Sima cseh siker, küzdelmesebb fehérorosz győzelem

Vágólapra másolva!
2010.05.09. 19:39
null
A csehek remekül kezdték a németországi tornát (Fotó: Action Images)
Címkék
Az A- és a C-csoport küzdelmeivel folytatódott vasárnap a 74. férfi jégkorong-világbajnokság Németországban. A tornán eddig több meglepetés született. A nyitó mérkőzésen az Egyesült Államok kikapott a házigazda németektől, szombaton pedig a finnek szenvedtek meglepő vereséget Dánia válogatottjától. Vasárnap délután a várakozásoknak megfelelően Csehország könnyedén győzött Franciaország ellen, míg Fehéroroszország kiegyenlített meccset játszott Kazahsztánnal, az utolsó harmadban a kazahok elfáradtak, így a fehéroroszok ünnepelhettek.

 

FEHÉROROSZORSZÁG–KAZAHSZTÁN

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, az első harmadban nem született gól, aztán a második játékrész első percében vezetést szerzett Kazahsztán. A gólt Dmitri Dudarjev szerezte.

A kazahok ezután emberelőnyből is betaláltak Vladimir Antipin révén, de a fehéroroszok még a második húsz perc során kiegyenlítettek. Előbb egy emberelőnyt értékesített Szalej és Grabovszki passzából Dmitri Melesko, majd öt az öt ellen Sztefanovics volt eredményes.

A harmadik harmadban a fehéroroszok már a vezetést is átvették: Sztaszenko passzából Kaljuzsni talált be Vitali Jeremejev kapujába, majd egy emberelőnyt értékesítve már kétgólos előnyre tettek szert. Két perccel a meccs vége előtt újra betaláltak, ezzel háromgólos győzelmet arattak, ami – ha csak az eredményt nézzük – simának tűnhet, de a fehéroroszok csak a harmadik harmadban tudták megszerezni a vezetést, a lövéseket tekintve sem voltak nagy fölényben, a fehéroroszok 26-szor, a kazahok 23-szor lőttek kapura.

CSEHORSZÁG–FRANCIAORSZÁG

Csehország esélyeshez méltóan kezdte első mérkőzését a németországi A-csoportos jégkorong-világbajnokságon, Vadimir Ruzicka együttese ugyanis már a 44. másodpercben megszerezte a vezetést Franciaország ellen. Jaromir Jágr gólpasszából Petr Hubacek volt eredményes. A csehek még az első harmadban növelték az előnyüket, emberelőnyös gólt szerezve.

A második harmadban szintén két gólt ütött a cseh válogatott, így már négy gól volt az előnye. Novotny gólja mellé egy asszisztot is jegyzett, a csehek egyik legnagyobb sztárja, Jaromir Jágr a játékrész végén pedig két gólpassznál járt.

Az utolsó húsz percet döntetlenre tudta hozni a francia válogatott, ráadásul mindkét gólja egyenlő létszámnál született. A végén azonban a vártnak megfelelően a csehek örülhettek.

NÉMETORSZÁG, 74. JÉGKORONG-VB, CSOPORTKÖR 
A-CSOPORT
Fehéroroszország–Kazahsztán 5–2 (0–0, 2–2, 3–0)
Gólszerzők: 20:17 Dudarjev (Safranov – 0–1), 30:30 Antipin (Koreskov, Gavrilin – 0–2), 32:09 Melesko (Grabovszki, Szalej – 1–2), 33:39 Sztefanovics (Kovirsin – 2–2), 44:21 Kaljuzsni (Sztaszenko – 3–2), 50:14 Szalej (– 4–2), 58:20 Demagin (Melesko, Kostycsenok – 5–2)
C-CSOPORT
Csehország–Franciaország 6–2 (2–0, 2–0, 2–2)
Gólszerzők: 0:44 Hubacek (Jágr – 1–0), 11:43 Novotny (Novák – 2–0), 23:23 Gregorek (Novotny – 3–0), 25:07 Rachunek (Klepis, Jágr – 4–0), 46:06 Kaspar (Novotny, Vampola – 5–0), 46:27 Treille (Meunier – 5–1), 48:37 Meunier (Treille, Tardif – 5–2), 59:27 Blatak (Jágr, Klepis – 6–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik