Sebők játszhat, Hetényi kezdhet az ukránok ellen

SZŰCS ANDRÁS, KIBÉDI PÉTER (GOJANG)SZŰCS ANDRÁS, KIBÉDI PÉTER (GOJANG)
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 07:31
null
Tokaji Viktor és Sebők Balázs (jobbra) is készen áll az ukránok elleni ütközetre (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Ukrajna ellen folytatja szereplését a magyar jégkorong-válogatott a divízió 1/A világbajnokságon. Csapatunk a házigazda dél-koreai együttes 7–4-es legyőzésével kezdte meg szereplését a tornán, míg hétfői ellenfelünk Ausztriától kapott ki túlórás meccsen. A magyar idő szerint 9 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

Mindkét csapat kitett magáért a nyitó napon, a mieink nyertek ugyebár 7–4-re a házigazda Dél-Korea ellen, Ukrajna pedig csent egy pontot a tavaly még A-csoportos, idén olimpiai résztvevő Ausztriától, ám utóbbi nem akkora tett, hogy hét órával több pihenő járjon érte…

Egy ilyen tornán, mint amilyen a divízió 1/A világbajnokság, amelyen hat válogatott egy hét alatt lenyom öt fordulót, összesen 15 meccset, óhatatlanul akadnak különbségek az időbeosztásban, van, aki esetleg jobban, van, aki rosszabbul jár. De nem ennyivel. Ukrajna a legelső meccset játszotta vasárnap, mi a legutolsót, ezek között hét óra telt el, azaz a pihenőidőnk is ennyivel kevesebb – nem számítva azt az 1 perc 34 másodpercet, amennyit a kék-sárgák még a jégen töltöttek a „sógorok” elleni hosszabbításban.

Mégsem a kevés alvás foglalkoztatta a magyar válogatott szakmai stábját az Ukrajna elleni folytatás előtt.

„Több energiát használtunk el a Dél-Korea elleni záróharmadban, mint terveztük” – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány, amihez Gary Clark kapusedző a vacsoraasztalnál hozzátette: „Igen, lehet kis hátrány, hogy mi sokkal később játszottunk, de jobban hiányozhatnak azok a percek, amelyeket nyugalomban is tölthettünk volna Korea ellen.”

A házigazda ugyanis a mi 6–1-es vezetésünkről egészen 6–4-ig jött fel, izgalmas végjátékot kreálva.

Ellentételezheti ugyanakkor a fáradtságunkat, hogy egyrészt délelőtt csak fakultatív volt a jeges edzés (a csere- és tartalékkapusunk mellett nyolc mezőnyjátékos korizott, a többiek csak a szálloda fitnesztermébe néztek le némi mozgásra), másrészt, hogy Sebők Balázs vállalja a játékot.

Fiatal centerünket a honosított kanadai-koreai Michael Swift vágta randán fejbe, ami után légiósunk nem is játszott többet. Viszont a csarnokban és reggel a hotelben elvégzett tesztek sem mutattak ki agyrázkódást, ő maga is úgy nyilatkozott, hogy jól van, ráadásul azon kevesek közé tartozott, akik jégre mentek reggel. Egy szó, mint száz, Sebők Balázs játszik Ukrajna ellen, a kapuban pedig maradhat Hetényi Zoltán.

Volt még egy kis ijedtség a magyar táborban, amikor a helyi segéderő közölte, hogy a hotelben megejtett videózás után a „sznéjket” majd a buszon fogyaszthatja el a küldöttség, ám szerencsére nem kígyót, csak harapnivalót (snacket) pakoltak a járműre…





A VÁRHATÓ SORÖSSZETÉTELÜNK
Kapus:
Hetényi Z. (Sevela)
Bekkpárok: Vas M., Hüffner – Szirányi B., Gröschl – Pozsgai, Tokaji – Varga A., Orbán
Csatársorok: Sofron, Bartalis, Kóger – Hári, Vas J., Kovács Cs. – Azari, Sebők, Benk – Mihály Á., Nagy K., Magosi

A 2. JÁTÉKNAP PROGRAMJA
5.30: Ausztria–Japán
9.00: MAGYARORSZÁG–Ukrajna (Tv: Sport1, 8.45, élő)
12.30: Dél-Korea–Szlovénia
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Ukrajna–Ausztria 2–3 – h. u.
Japán–Szlovénia 2–1
Dél-Korea–Magyarország 4–7

A KÖVETKEZŐ ELLENFÉL – UKRAJNA

Játékosszám: 4367 (3913)
Férfi játékosok: 591 (209)
Utánpótlás-játékosok: 3764 (3216)
Játékvezetők: 77 (91)
Fedett jégpályák: 25 (18)
Nyitott jégpályák: 7 (18)
Világranglista-helyezés: 20. (19.)
(Zárójelben a magyar értékek.)

Nem babusgat kellemes élményeket Ukrajna a magyar hokiválogatottal kapcsolatban. 2008-ban ugyebár mi ütöttük el őket a feljutástól az A-csoportba, ahonnan esztendővel korábban zuhantak alá. 2012-ben viszont már a másodosztályból, a divízió 1/A-ból estek ki – a mi segítségünkkel, merthogy a zárómérkőzésünkre, a Nagy-Britannia ellenire már eldőlt, hogy bronzérmesnél se jobbak, se rosszabbak nem lehetünk, úgyhogy ki is kaptunk, amivel a Team GB maradt benn, Ukrajna meg búcsúzott, és a sárga-kékek hőzöngtek is Ljubljanában, hogy kiejtettük őket, mintha bármi közünk lett volna ahhoz, hogy a közös meccsünkön kívül még háromszor veszítettek.

Egyébként a vb előtt Oroszországban edzőtáboroztak, majd annak ellenére, hogy többek között a kétszeres Stanley-kupa-győztes Ruszlan Fedotenko is kidőlt a felkészülés során, az Ausztria elleni nyitómeccsen szívósan tartották magukat és csak egy igen vitatható góllal buktak el – a hosszabbításban. Általános visszafogottságukat ismerve nem meglepő, hogy ezután eldobtak és felrúgtak mindent, ami a jégtől az öltözőig az útjukba került…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik