Pleszkán sérülése miatt feladta dunaújvárosi meccsét a Fradi

Vágólapra másolva!
2011.02.20. 20:50
Címkék
A jégkorong ob I középszakaszában a Ferencváros kapusuk, Pleszkán József sérülése miatt 4–0-s dunaújvárosi vezetésnél feladta mérkőzését. A gyengélkedő Miskolc meglepetésre 4–1-re győzött a tabellát vezető Vasas ellen. A Fehérvár farmcsapata 6–3-ra győzte le az Újpestet.

A dunaújvárosi szurkolók csak a második harmad tizenegyedik percéig láthatták a küzdelmet (Fotó: Fuszek Gábor)
A dunaújvárosi szurkolók csak a második harmad tizenegyedik percéig láthatták a küzdelmet (Fotó: Fuszek Gábor)
A dunaújvárosi szurkolók csak a második harmad tizenegyedik percéig láthatták a küzdelmet (Fotó: Fuszek Gábor)
A dunaújvárosi szurkolók csak a második harmad tizenegyedik percéig láthatták a küzdelmet (Fotó: Fuszek Gábor)
A dunaújvárosi szurkolók csak a második harmad tizenegyedik percéig láthatták a küzdelmet (Fotó: Fuszek Gábor)



DAB.DOCLER–FTC

A pénteken a Miskolc ellen fontos mérkőzést megnyerő Ferencváros ezúttal Dunaújvárosba látogatott (ahova Ted Sator is megérkezett már, hogy szakmai tanácsaival segítse a klubot), és mint ahogy azt sejteni lehetett, jóval nehezebb dolga volt, mint a Jegesmedvék ellen.

A DAB már az első harmadban háromgólos előnyre tett szert, a harmadiknál hat másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt az Acélbikák.

A második harmadban ismét emberelőnyből volt eredményes a Dab.Docler, Galanisz Nikandrosz remek passzából Varga Milán lőtt Pleszkán József kapujába.

A fiatal kapus közben megsérült, és mivel Onodi Ottó-Ákos cserekapus nem lett nevezve a meccsre, a Ferencváros fel szerette volna adni a mérkőzést. A szabályok szerint azonban csak akkor nem kerülne sor újrajátszásra, ha a mérkőzés fele letelt volna. A csapatok így abban egyeztek meg, hogy a találkozó feléig folytatják az összecsapást.

Így is lett, a meccs félbeszakadt, a győztes a Dunaújváros lett.

MISKOLC–VASAS

A remekül igazoló és mostanában igen magabiztos Vasas a gyengélkedő Miskolchoz látogatott, és meglepetésre Bob Dever csapata a második harmad végén már 4–0-ra vezetett.

Martin Saluga és Dubek Vladimir emberelőnyből, Casey Bartzen pedig kétszer is emberhátrányból volt eredményes.

A harmadik harmadban Hüffner Adrián szépített, de közelebb már nem tudott kerülni a Vasas, a Miskolc így 4–1-re győzött a listavezető ellen.

ÚJPEST–SAPA FEHÉRVÁR AV19 FARM

Az Újpest legutóbbi győzelmét épp a fehérvári farmcsapat ellen aratta, ezúttal azonban nem tudtak meglepetést szerezni a lilák. A Volánban Hegyi Ádám már az első harmadban duplázott, Pilcsik Tamás is betalált, míg az újpestiek közül csak Németh Péter volt eredményes.

A második harmadot is a vendég csapat nyerte, a harmadik viszont 2–2-es döntetlent hozott, a fehérvári fiatalok tehát 6–3-ra nyertek a Megyeri úton.

 

JÉGKORONG OB I, KÖZÉPSZAKASZ
DAB DOCLER–FTC-ORANGEWAYS 4–0 (3–0, 1–0)
Dunaújváros, 600 néző. V: Haszonits, Székely, Berger
DAB: Sevela – Hegyi, Pozsgai 1 (1), Metcalfe 1, Macsweyn, Magosi – Martinka, Kiss D., Virág, Galanisz (1), Kiss Á. – Lencsés, Varga 1, Pavuk, Papp V. 1, Azari (1) – Tőkési, Győri, Mestyán, Szilassy, Papp Cs. Edző: J. P. MacCallum
FTC: Pleszkán – Ványi, Vychodil, Dancsfalvi, Kiss G., Galló – Bontovics, Székely Mádai, Hoffmann, Borsos, Peterdi – Mamic, Jánosi I., Nagy L., Jánosi Cs., Marosi – Papp Á., Schellin, Horváth G., Borbás. Edző: Fekti Bálint
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: - Ha én lettem volna a Fradi edzője, akár egy játékost is beöltöztettem volna. A nézők teljes mérkőzést vártak, ez csalódás számukra. Két kapussal kell kiállni, ezért a következő Fradi elleni hazai mérkőzésünket mindenki ingyen tekintheti meg. Ettől a közjátéktól függetlenül sokat lőttünk kapura, remekül járattuk a korongot, nagy nyomás alatt tartottuk ellenfelünk kapuját.
Fekti Bálint: - A harmadik számú kapusunkból lett az első számú, de egy rosszul eltalált korong után feldagadt a térde, nem tehettük meg, hogy tovább játsszunk, és jobban rásérül erre. Nem mertük e mérkőzés miatt a következő tizet kockáztatni. Szerettük volna sportemberként befejezni a találkozót, ezért egyeztettünk a játékvezetőkkel. Végül így döntöttünk.
ÚJPESTI TE–SAPA FEHÉRVÁR AV19 3–6 (1–3, 0–1, 2–2)
Megyeri út, 300 néző. V: ifj. Sós, Kovács B., Bedő
ÚJPEST: Szőke – Vígh, Rencz, Pichler, Davis (2), Németh P. 1 – Garbacz, Tolnai, VIRÁG CSABA 1, Szajbert P. 1, Rusznyák – Sommer, Gergely Zs. Dömötör, Rosztocsil, Jankovics. Edző: Ancsin János
FEHÉRVÁR: Macek – Varga A., Erdélyi T., Kiss D. (1), Hajós 1 (1), Pilcsik 1 – Hetényi, Balogh B., HEGYI Á. 2 (1), NAGY G. (3), Németh Á. (1) – Maklári 1, Ondrejcík (1), Kovács V., Farkas L., Farkas T. – Horváth D. 1, Reiter, Meretei. Edző: Kóger István
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: - Ismét egy jó iramú meccset játszottunk a Volánnal, sajnos, ők jobban használták ki a helyzeteiket, ezért győztek.
Kóger István: - A legutóbbi itteni vereségünk után mindenképpen győzni akartunk. A helyzeteink alapján többel is nyerhettünk volna, de dicséret illeti az Újpestet, amiért 5–1-nél is mindent egy lapra téve harcolt és szorossá tette a mérkőzést.

 

MISKOLCI JEGESMEDVÉK JSE–VASAS HC 4–1 (1–0, 3–0, 0–1)
Miskolc, 600 néző. V: Varjú, Soós, Juhász G.
MISKOLC: BUDAI K. – Gőz, Láda B., DUBEK 1 (1), Saluga 1, RAFAJ (1) – WADDELL, LÁDA P. (1), Majoross, BARTZEN 2, BONAR – Budai R., Dányi, Kis A., Szilágyi, Sijka – Korpos, Gyenes (kapus). Edző: Bob Dever
VASAS: Rajna – Kiprusoff, Sille, Gergely, Fodor Sz., Makinen (1) – Kangyal, Szirányi, Somogyi, Sabol (1), Gröschl – Hüffner 1, Svasznek, Pavlis, Popovics, Berta – Nagy R., Fodor Cs., Wéber, Maszlov, Kiss T. (kapus). Edző: Risto Kurkinen
Kiállítások: 23 perc+végleges fegyelmi (Gőz), ill. 23 perc+végleges fegyelmi (Fodor Sz.)
MESTERMÉRLEG
Bob Dever: – Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk, ez megmutatkozott.
Risto Kurkinen: – Nem tudtuk kihasználni emberelőnyös helyzeteinket, és a góllövéssel is hadilábon álltunk.
AZ ÁLLÁS
1. Vasas6
5
1
35–1321
2. DAB7
5
1143–1421
3. FTC6
2112
22–2811
4. Miskolc7
3
13
26–2810
5. Fehérvár farm7
11
1
4
21–276
6. Újpest7
1


6
17–543
A Vasas 6, a DAB 4, az FTC 2 bónuszponttal kezdte a középszakaszt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik