Padlón a Ferencváros, otthon kapott tízet a DAB-tól

Vágólapra másolva!
2011.02.06. 21:22
null
Bartzen (baléra, Miskolc) lövését Gröschl (Vasas) próbálja meg blokkolni (Fotó: Czerkl Gábor, NS-archív)
Címkék
Az élvonalbeli jégkorongbajnokság középszakaszában a Dab.Docler kiütéses győzelmet aratott Pesterzsébeten a vendéglátó Ferencváros-Orangeways ellen. Az Újpest elkapta a fehérváriakat, a Vasas parázs meccsen öt góllal nyert a Miskolc ellen.

 

 

FTC–DAB

A 13. percben még minden szép volt a zöld-fehéreknél, hiszen a csapat vezetéshez jutott. Erre aztán két gyors góllal válaszoltak a dunaújvárosiak, de még mindig nem borult fel a pálya. Nem úgy a második felvonásban: a találkozón végül mesterhármast jegyző Tyler Metcalfe vezérletével elhúztak a vendégek, akinek a társak közül duplázó Galanisz Nikandrosz és Kurt MacSweyn párosban méltó követői is akadtak. Az 1–0-s állásból így lett 1–8, mikor Kiss Gábor szépített. A mérkőzést azonban két dunaújvárosi gól zárta.

ÚJPEST–FEHÉRVÁR

Az ötödik perc elején szereztek vezetést a vendégek, a több magyar klubnál is megfordult Robert Davis még az első harmadban egyenlített. A második játékrész elején gyors gólváltás történt: az újpestiek vezető góljára három percen belül válaszoltak a fehérváriak. A találkozót eldöntő gól az 56. perc végén Virág Csaba érdeme. A szezonban kifejezetten visszafogott lila-fehérek első pontjaikhoz jutottak a középszakaszban. Sőt, korábban az ob I alapszakaszát is pont nélkül tudták le.

VASAS–MISKOLC

Sokáig gól nélkül gyűrték egymást a felek, majd a védő Svasznek Bence a hazaiaknak szerzett vezetést az első harmad hajrájában. A találkozó fordulópontja a második felvonás közepén jött el, hiszen a Vasas két és fél perc alatt kétszer is akcióból köszönt be a vendégek kapuját őrző Gyenes Dávidnak.

A záró részben megszerezte becsületgólját a Miskolc, de a Vasas azt a harmadot sem adta oda a vendégeknek. Sőt, még meggyőzőbbé tette a különbséget a kimondottan paprikás hangulatú összecsapáson.

JÉGKORONG OB I, KÖZÉPSZAKASZ 
VASAS–MISKOLCI JJSE 6–1 (1–0, 2–0, 3–1)
Jégpalota, 514 néző. V: Haszonits, Berkesi, Németh M.
VASAS: RAJNA – Sille, Szirányi B. 1, MÄKINEN (2), FODOR SZ. 1 (1), Gergely Cs. – Kiprusoff (1), Svasznek 1, Berta 1 (1), Martz (2), Pavlis – Kangyal, Hüffner (1), Somogyi B. 1 (1), Sabol 1 (1), Gröschl – Nagy R., Popovics, Strenk, Maszlov (1). Edző: Risto Kurkinen
MISKOLC: Gyenes – Gőz, Waddell, Bonar 1, Majoross, Saluga – Láda B., Budai R., Rafaj (1), Dubek, Bartzen (1) – Egri, Láda P., Urbán, Sijka, Szilágyi L. – Korpos, Kállai, Dányi, Kiss A. Megbízott edző: Mayer Péter
Kiállítások: 35 perc+10 perc fegyelmi (Hüffner)+végleges fegyelmi (Gröschl) ill. 23 perc+végleges kiállítás (Waddell)
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: – Nem a legjobb meccsünk volt, mert agresszív játékot hozott, sok kiállítással. Rosszul kezdtünk, de aztán belelendültünk, úgyhogy elégedett lehetek az eredménnyel.
Mayer Péter: – Az első harmadban biztató volt a játékunk, de a kiállítások miatt széthullott a csapat, és képtelenek voltunk az emberelőnyöket gólra váltani. Az ötgólos különbség fájó, de a mai teljesítményünket tükrözi.
 
ÚJPEST–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 FARM 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
Megyeri út, 200 néző. V: Halassy, Bedő P., Székely G.
ÚJPEST:  Szőke – Zalavári, Vígh 1, Pichler, Németh P. (1), Roczanov (1) – Garbacz, Tolnai, VIRÁG CS. 1 (1), DAVIS 1 (1), Rusznyák (2) – Sommer, Kukucka, Gergely Zs., Rosztocsil, Jankovics – Rencz, Fekecs. Edző: Ancsin János
FEHÉRVÁR: Macek – Erdélyi, VARGA A. 1, Nagy G., Hajós, Kiss D. – Hetényi P., Balogh B., Szabó A. (1), Németh Á. 1, Hegyi Á. (1) – Maklári, Ondrejcik, Kovács V., Farkas T., Farkas L. – Reiter, Dósa, Meretei M., Tóth G., Horváth D. Edző: Kóger István
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: – Nagyon boldogok vagyunk, úgy gondolom megérdemeltük első győzelmünket, amely mérföldkő a csapat életében. Kellően felpörögtünk, és mentálisan is rendben voltunk. Sokan nem hittek bennünk, de ilyen teljesítménnyel van keresnivalónk a továbbiakban is. 
Kóger István: – Nagyon érdekes mérkőzés volt. Sok helyzetet alakítottunk ki, amelyek azonban sajnos rendre kimaradtak. Egy szívós, jól játszó Újpesttel találtuk szembe magunkat, gratulálok a győzelméhez. 
 
FTC-ORANGEWAYS–DAB.DOCLER 2–10 (1–2, 0–4, 1–4)
Pesterzsébet, 400 néző. V: Varjú, Soós M., Pálkövi
FTC: Pleszkán (Ónodi)  – Nagy L., János, JÁNOSI (1), Bordás, Marosi – Mamics (1), Bontovics, Peterdi, Hoffmann, Borsos – Vychodil 1, Barabás, Schellin, Galló, Kiss G. 1. Edző: Fekti Bálint
DUNAÚJVÁROS: Sevela – Hegyi Á., Kiss D., METCALFE 3 (2), MACSWEYN 2 (2), Magosi (2) – Varga I. 1 (2), Lencsés, Virág T., GALANISZ 2, Kiss Á. (2) – Tőkési 1, MARTINKA (2), Azari, Papp V., Mestyán – Győri (1), Papp Cs. 1, Jonkl, Szilassy. Edző: J. P. MacCallum
Kiállítások: 8, ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Tőkési)
MESTERMÉRLEG
Fekti Bálint: – Nehéz mérkőzésen vesztettünk, egy jobb ellenféllel szemben. Szívvel-lélekkel küzdött a csapat, egy nagyszerű tábor előtt, sajnálom, hogy csak ennyire volt elég.
J. P. MacCallum: – Ma óriási volt a különbség a két csapat között, de ha egy másik napon játsszuk le a találkozót, lehet, hogy szorosabb lett volna. A második harmadban dőlt el minden, sok volt a kipattanó korong, mi pedig ezeket kihasználtuk. Remélem, hasonlóan eredményesen tudjuk folytatni. 
A KÖZÉPSZAKASZ ÁLLÁSA     
1. Vasas    2 2 –  –  11–3   12
2. DAB    2 1 1 –  –  13–4     9
3. FTC    2 –  1 –  7–14   4
4. Újpest    2 1 –   –   1 5–7     3
5. Miskolc    2 –  –  1 5–11     1
6. Fehérvár farm    2 –  –  4–6     1
(A Vasas 6, a Dab.Docler 4, az FTC 2 bónuszponttal kezdte meg a rájátszást.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik