Ovecskinék győzelemmel kezdték a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.05.09. 23:07
null
Az oroszok keretük erősségének megfelelően győzelemmel kezdték a vb-t (Fotó: Action Images)
Címkék
Vasárnap este folytatódtak a németországi A-csoportos világbajnokság csoportmérkőzései. A szlovák–orosz meccsen Ovecskinék voltak a nagy favoritok, ugyanis keretükben jóval nagyobb sztárok szerepelnek, mint a szlovákban, északi szomszédaink inkább fiatalos lendületükben bízhattak. Az oroszok érvényesítették is a papírformát, 3–1-re nyertek. A C-csoportban a magyar válogatott ellen is felkészülési mérkőzést játszó Norvégia volt Svédország ellenfele. A svédek már az első harmadban kétgólos előnyt szereztek, és hiába zárkóztak fel a norvégok, végül Weinhandlék örülhettek, 5–2-es győzelmet arattak.

 

SZLOVÁKIA–OROSZORSZÁG

Mind az orosz mind a szlovák válogatott játékosai úgy nyilatkoztak a torna előtt, hogy győzni jöttek Németországba. A keretek alapján erre az oroszoknak sokkal nagyobb esélyük van, hiszen NHL-sztárokkal teletűzdelve érkeztek a világbajnokságra. Ezzel szemben a szlovákok keretében tíz vb-újonc is van.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az oroszok játszottak fölényben, de csak a 15. percben sikerült vezetést szerezniük. Kozlov és Kulemin passzából Afinogenov szerzett vezetést. A gólszerző a jobb oldalon korcsolyázott el, lövését Peter Budaj a keresztbe korcsolyázó orosz támadó miatt nem is láthatta.

A második harmadban megvillant az oroszok első sora. Fedorov hozott el egy bulit a szlovákok harmadában, Ovecskin rögtön lőtt, és a pakk Sekera korcsolyáján megpattanva Budaj kapujában kötött ki.

A szlovákok a harmadik játékrészben megmutatták, hogy tudnak gólt lőni a bivalyerős orosz válogatottnak. Majesky két orosz védő között lőtte el a korongot, az orosz kapus teletetlen volt a lövéssel szemben. A szlovák szépítő gólt szerző játékos, Ivan Majesky élete első gólját lőtte a válogatottban.

A szlovákok az utolsó percre lehozták kapusukat, de az egyenlítés helyett az oroszok lőttek üres kapus gólt kialakítva ezzel a 3–1-es végeredményt.

NORVÉGIA–SVÉDORSZÁG

Az esélyesebb Svédország kezdte jobban a találkozót, a hetedik percben Weinhandl révén szerzett vezetést, majd egy emberelőnyös találattal növelte előnyét. Erik Karlsson talált be Pal Grotnes kapujába.

A második harmadban 20 másodperc alatt szépítettek az áprilisban hazánkban vendégeskedő norvégok, Thoresen szerzett gólt emberelőnyből.

A harmadik harmadban a sokkal kevesebbet lövő norvég válogatott meglepetésre kiegyenlített, a svédek azonban mindent megtettek azért, nehogy velük is előforduljon az, ami az amerikaiakkal és a finnekkel, vagyis, hogy váratlan vereséggel kezdjék a tornát. Az első gól szerzője, Weinhandl ismét betalált, ezzel újra előnyt szerzett a svédeknek. Az 55. percben aztán az eddig két gólpassznál járó Paajarvi Svensson is betalált a norvég kapuba.

Ezután Weinhandl már a harmadik gólját szerezte, végképp eldöntve a találkozót. Svédország tehát érvényesítette a papírformát, 5–2-re nyert Norvégia ellen.

NÉMETORSZÁG, 74. JÉGKORONG-VB, CSOPORTKÖR 
A-CSOPORT
Szlovákia–Oroszország 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Gólszerzők: 14:51 Afinogenov (Kozlov, Kulemin – 0–1), 29:23 Ovecskin (Fedorov – 0–2), 43:51 Majesky (Bartovic – 1–2), 59:06 Kozlov (Teresenko – 1–3)
C-CSOPORT
Norvégia–Svédország 2–5 (0–2, 1–0, 1–3)
Gólszerzők: 6:43 Weinhandl (Paajarvi Svensson – 0–1), 12:45 Karlsson (Wallin – 0–2), 20:20 Thoresen (Fredriksen, Holos – 1–2), 44:57 Solberg (Fredriksen, Thoresen – 2–2), 47:08 Weinhandl (Paajarvi Svensson, Persson – 2–3), 54:31 Paajarvi Svensson (Wallin – 2–4), 57:43 Weinhandl (Engqvist – 2–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik