nemzetisport.hu 2019.04.25 14:22

Női jégkorong: Volt néhány pillanat, amikor nagyon a padlón voltam – Gasparics

Előfordult, hogy Gasparics Fanni az egyetemi lyukas óráját kihasználva ment el egy tévéfelvételre. Bizony, amióta a magyar női jégkorong-válogatott feljutott az A-csoportba, a lányok igen népszerűek lettek. Így nem csoda, hogy a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletének is ő a heti vendége.    Gasparics Fanninak a budapesti világbajnokságon már nem volt szokatlan a rivaldafény, miután öt évet játszott az orosz női profiligában. Két évet a Cseljabinszk, három évet az Agigyel Ufa csapatában jégkorongozott. Kétszer is részt vehetett az orosz bajnokság All Star-gáláján, az első máig az egyik legnagyobb élménye.

Erről is beszélt videónkban, ahogy azt is megtudtuk tőle, hogy még mielőtt a mennyországba – pontosabban az A-csoportba – került volna, megjárta a poklot is. A vegyészmérnöknek tanuló csatár 2018-ban elsősorban az egyetem miatt jött haza Oroszországból. Pályafutását a KMH-ban folytatta, de csupán négy hónapig volt a klub játékosa.   

„Erről nehéz beszélnem… – sóhajt. – Nagyon nagy mélypont volt a számomra. Nem önszántamból és teljesen igazságtalanul bontottak velem szerződést a KMH-ban. Konfliktusok alakult ki a vezetőséggel, ami nem is csak az én konfliktusom volt. Nem is a klubon belül volt probléma, hanem a válogatott edzésprogramját nem tartottuk megfelelő színvonalúnak, ami elég lenne az A-csoportba jutáshoz. Ennek adtunk hangot. Most már úgy gondolom, ennek pontosan így kellett történnie. Rengeteget tanultam az esetből, rengeteget erősödtem. Ettől is csak több lettem, holott volt néhány pillanat, amikor nagyon a padlón voltam, és kilátástalannak láttam a helyzetem. De nézzük meg, hogy most hol vagyok.”

Mint ismert, Jari Riskut – aki azóta a KMH-tól is távozott – a budapesti vb előtt egy hónappal Pat Cortina váltotta a női válogatott élén. Fanni elmondta, a kanadai szakembernek – aki 2008-ban a férfiválogatottat vezette az elitbe – óriási szerepe volt abban, hogy hazai jégen történelmet írtak. 

Ha még több érdekességet megtudna a 24 éves jégkorongozóról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

2020.02.09 18:25:17

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Remek iram, nagy csata és a legfontosabb: 4–1-es magyar siker a házigazda ellen! Rajna Miklós 97.92 százalékkal védett.

2020.02.08 13:44:46

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Hiába a több helyzet, csak a ráadásban tudta legyőzni ellenfelét a magyar jégkorong-válogatott.

2020.02.07 20:11:10

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mennyit adtak hozzá a honosított játékosok a magyar hokisikerekhez?

2020.02.05 15:32:58

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

A Magyar Jégkorongszövetség egykori elnökét tavaly a Hírességek Csarnokába választották.

2020.02.04 21:08:19

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A nemzeti érdek, a címeres mez és hasonlók nehezen beárazható fogalmak.