Női jégkorong: magabiztos Hokiklub Budapest-győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.25. 21:25
Az Elite Women's Hockey League-ben (EWHL) játszó Hokiklub Budapest 5–1-re győzte le KSV Neuberg Highlanders csapatát.

 

 

A korongot 16.30-kor dobták be Neubergben. Az első harmad kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem tudott a kapuba találni. Szünetről újult erővel visszatérve azonban Stacey Scottnak sikerült rést ütni a védelmen és Tóth Enikő átadásából megszületett az első KMH-gól (1–0). A védelmünk nagyon jól dolgozott, az ellenfél csapata a második harmadban sem talált be a kapunkba, a 38. percben Gaitz Hanna találatával kétgólos előnnyel mehettek a lányok pihenni (2–0).

A harmadik harmad második percében emberhátrányba kerültünk, amit az ellenfél ki is használt, így az eredmény 2–1-re változott. Azonban nem tartott sokáig az ellenfél lendülete, a 46. percben Averi Nooren és Dabasi Réka átadásából Horváth Tiffany talált a kapuba (3–1). Majd pár perccel később Szamosfalvi Petra készítette elő a korongot Averi Noorennek, aki gyönyörűen be is lőtte azt a hálóba (4–1). A harmad végén is teljes mértékben uraltuk a jeget, az ellenfél szabálytalankodását kihasználva az ötödik Hokiklub Budapest-gólt emberelőnyből Amie Varano szerezte Horváth Tiffany és Somogyi Vivien átadásából.

Ezzel a lányok lejátszották utolsó alapszakasz-mérkőzésüket, és készülnek a jövő hétvégi EWHL final fourra, amelynek a Tüskecsarnok ad otthont.

EWHL
KSV Neuberg Highlanders–Hokiklub Budapest 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik