Női jégkorong: a Hokiklub Budapest történelmi győzelmet aratott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 10:36
null
Bajnoki címet ünnepelhetett a HokiKlub Budapest (Fotó: AFP)
A Hokiklub Budapest nyerte az osztrák bázisú EWHL-jégkorongbajnokságot, miután a négyes döntő fináléjában 5–3-ra legyőzte a Sabres Viennát.

Február utolsó hétvégéjén rendezték meg az osztrák bázisú női EWHL jégkorongbajnokság négyes döntőjét az ausztriai Kapfenbergben. A Hokiklub Budapest női felnőttcsapata ismét részt vett az eseményen. A tavalyi résztvevők közül a bécsi EHV Sabres Vienna és az EVB Eagles Südtirol Bolzano szintén ott volt, hozzájuk csatlakozott negyedikként a kazah Ajszulu Almati.

A magyar csapat tavaly a 3. helyet szerezte meg, ám az idén még nagyobb célja volt. A lányok kemény munkája és folyamatos felkészülése beérett, idén először sikerült döntőbe jutniuk, amelyben izgalmas mérkőzésen megszerezték a történelmi győzelmet a Sabres Viennával szemben.

A döntő első harmadában Huszák Alexandra góljával ragadta magához a vezetést a HKB, de az ellenfélnek sem kellett sokkal több idő az első találathoz, így 1–1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második harmadban a Bécs átvette a vezetést. A Hokiklub több felesleges szabálytalanságot is elkövetett, a kiállításokkal nem könnyítve saját dolgán.

De a budapesti lányoknak jót tett a szünet: a harmadik harmadban, mintha egy új csapat állt volna fel, magabiztos játékukkal pedig három percen belül három gólt is lőttek, amellyel átvették a vezetést, majd az utolsó percek egyikében még egy góllal biztossá tették győzelmüket. 5–3

A találkozón három gólt szerző Huszák Alexandrát a hétvége álomcsapatába is beválasztották.

Ugyanezen a napon a KMH másik női csapata a DEBL bajnokságban (Dameneishockey Bundeliga) 2. helyezést ért el. A négyes döntőt idén az FTC szervezte, s a hazai csapat felülkerekedett a KMH Budapest II női együttesén. 1–0

EWHL, DÖNTŐ
EHV Sabres Vienna–Hokiklub Budapest 3–5
A HKB gólszerzői: Huszák Alexandra (3), Amie Varano, Stacey Scott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik