NHL: a Toronto ráijesztett az alapszakasz bajnokára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 07:35
null
A Washington tízpercnyi megilletődöttség után fordított a Toronto ellen
Az alapszakaszgyőztes Washington Capitals 0–2-ről felállva, hosszabbítás után győzte le a Toronto Maple Leafst az NHL rájátszásában. A Chicago hazai pályán kapott ki a Nashville-től.

A fiatal torontói csapat alaposan meglepte a Washingtont, az első harmad derekán már 2–0-ra vezetett Mitchell Marner és Jake Gardiner góljaival.

Csakhogy még rengeteg ideje maradt a Washingtonnak arra, hogy összeszedje magát, és meg is tette. Braden Holtby kapus lehúzta a rolót, Justin Williams már az első játékrészben szépített, majd a másodikban az egyenlítő gólt is megszerezte.

Holtby és Frederik Andersen is kiválóan védett (előbbi 35, utóbbi 41 védésig jutott), a harmadik 20 percben nem esett gól, a hosszabbításban Tom Wilson a Capitals javára döntötte el a meccset.

„Nehéz megmondani, mi volt az elején, talán idegesek voltunk, talán túl nagy nyomást éreztünk a vállunkon. De a góljaik után azt beszéltük a kispadon, hogy nyugodjunk le, és játsszuk, amit szoktunk. Rengeteg időnk volt” – monda Alekszandr Ovecskin, a washingtoniak szupersztárja, aki pont nélkül zárta a meccset.

Chicagóban Pekka Rinne, a Nashville kapusa volt a hős, 29 védést mutatott be, kapott gól nélkül zárt, így a Predatorsnak elég volt Viktor Arvidsson találata a győzelemhez.

Bár a playoffról egy éve az összes csapatával lemaradó Kanada ezúttal öt klubnak is szurkolhat a rájátszásban, az Ottawa, a Montreal, az Edmonton és a Toronto is vereséggel kezdett, a Calgaryra maradt, hogy javítson a képen. Anaheimben nem volt könnyű, de 30 percnyi játék után Sean Monahan és Sam Bennett góljával 2–1-re vezetett a Flames.

A Ducks még a második harmadban fordított Rickard Rackell és Jakob Silfverberg góljával, és mivel a záró harmadban nem esett gól, az ötödik kanadai csapat is kikapott nyitányán.

NHL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 3–2 – hosszabbítás után
NYUGATI FŐCSOPORT, 1. MÉRKŐZÉSEK
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 0–1
Anaheim Ducks–Calgary Flames 3–2
A győztes csapatok 1–0-ra vezetnek az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik