NHL: a Pittsburgh kihasználta a három és fél perces kihagyást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 07:10
null
Jevgenyij Malkin nagy góljával alakult ki a 4–1-es végeredmény (Fotó: Facebook/Pittsburgh Penguins)
A címvédő Pittsburgh Penguins hazai jégen 4–1-re megverte a Nashville Predatorst a Stanley-kupa döntőjének második mérkőzésén, ezzel 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A Pingvinek hátrányból felállva nyertek, négy góljukból hármat 3 perc 18 másodperc leforgása alatt szereztek.

 

A Nashville számára indult jobban a mérkőzés, hiszen Pontus Aberg klasszis találatával a 13. perc végén megszerezte a vezetést, ám a Pittsburgh kevesebb mint négy perccel később Jake Guentzel „begyömöszölős” góljával egyenlített.

A második harmadban nem született újabb találat, a záró játékrészt azonban viharosan kezdték a Pingvinek, akik 3 perc 18 másodperc alatt három gólt ütöttek, ezzel eldöntötték a meccset. Tíz másodperc telt el a harmadik harmadból, amikor Guentzel másodszor is betalált, majd 15 másodpercen belül Scott Wilson és Jevgenyij Malkin is beköszönt Pekka Rinnének. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Pittsburgh harmadik góljánál Vernon Fiddler korcsolyájáról került a korong a Nashville kapujába.

A vendégeknél ismeretlen sérülés miatt ezúttal sem lépett jégre az alapszakasz során 35 pontot (12 gól, 23 gólpassz) gyűjtő Colin Wilson.

A Pittsburgh összesítésben már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, de a következő két meccset Nashville-ben rendezik – az elsőt magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

NHL
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 4–1
(1–1, 0–0, 3–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Pittsburgh javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik