NHL: a Penguins és a Senators is hatot lőtt, 2–0-ra vezetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.30. 07:23
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében az Ottawa Senators hosszabbítás után 6–5-re nyert hazai jégen a New York Rangers ellen, míg a Pittsburgh Penguins ismét győzött a Washington Capitals otthonában, ezúttal 6–2-re. A Senators és a Penguins is 2–0-ra vezet a párharcban.

A Senators–Rangers meccs a párharc első találkozójához hasonlóan szoros csatát hozott, de most nem három, hanem 11 gólt láthatott az ottawai közönség. A 11-ből négyet a hazaiak játékosa, Jean-Gabriel Pageau szerzett, aki szinte egymaga nyerte meg a meccset a kanadaiaknak.

A Rangers 1–0-ra, majd 3–1-re és 5–3-ra is vezetett, a Senators legalacsonyabb játékosa,Pageau azonban előbb az első harmadban, majd egymás után két góllal a harmadik harmadban is egyenlített, hogy aztán a hosszabbításban lőtt újabb góljával a mecset is eldöntse.

A Capitlas–Penguins találkozón nem egy kiemelkedő, hanem a több klasszis teljesítmény döntött ezúttal is a vendégek javára az alapszakasz-elsővel szemben.

Míg a fővárosiaknál a két világklasszis, Nicklas Bäckström (egy gól, egy assziszt) és Alekszandr Ovecskin (két assziszt) nyújtott kiemelkedőt, addig a másik oldalon Matt Cullen (egy gól, egy assziszt), Jake Guentzel (két gól, egy assziszt), Phil Kessel (két gól, egy assziszt), valamint a két nagy sztár, Jevgenyij Malkin (egy gól, egy assziszt) és Sidney Crosby (két assziszt) is kitett magáért. Mindez pedig 6–2-es Pittburgh-sikert eredményezett.

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
Ottawa Senators–New York Rangers 6–5 (1–1, 1–3, 3–1, 1–0) – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az Ottawa javára

Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 2–6 (0–0, 1–3, 1–3)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Pittsburgh javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik