Nemes Benjámin Fehérvárra szerződik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.28. 15:00
null
Nemes Benjámin minden bizonnyal a Fehérvár játékosa lesz
A Sapa Fehérvár hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Kiss Dánielt, a DAB tízszeres válogatott jégkorongozóját. Emellett szinte biztos, hogy a húszéves Nemes Benjámin is a fehérvári klubban folytatja pályafutását.

Az a legjobb, amikor egyén és közösség érdekei egybevágnak, és most ez a helyzet. Nemes Benjámin szeretne a felnőttek között játszani, a Sapa Fehérvár AV 19 meg fiatalítani akar, úgyhogy összekötődnek a szálak. Ha nem jön közbe valami, a 20 éves center az EBEL-klubban folytatja.

„Hosszú távon gondolkodnak, kettő plusz egy éves ajánlatot kaptam. Új, fiatal csapatot építenek, mindenki a nulláról indul, hiszen új a vezetőedző is, meg lehet küzdeni a helyekért. Az EBEL jó bajnokság, és szeretnék már a felnőttek között játszani" – mondta a Nemzeti Sportnak Nemes, akinek a térdét a világbajnokság előtti válogatott-edzőtáborban „ellőtték", így sosem tudjuk meg, befért volna-e a vb-keretbe.

Viszont a jégkorongozó azóta már edzésben van: hol a Margitszigeten, hol a konditeremben tréningezik, még a Svédországban kapott programja alapján. Merthogy fiatal kora ellenére világlátott ember: 2009-ben igazolt a Budapest Starstól a Djurgardenhez, amelynek az U18-as és U20-as csapataiban játszott tavalyig, amikor Újpestre igazolt. De csak elméletben, mert mielőtt még lila-fehérbe öltözött volna, megalakult Káposztásmegyeren a cseh tulajdonú, de magyar licences, a KHL juniorbajnokságában (MHL) induló Patriot Budapest, és Nemes oda szerződött. 59 meccsen 26 pontot (12 gól+14 assziszt) termelt, és még az All Star-mérkőzésen is részt vehetett, sőt be is talált. Mégsem marad az MHL-ben.

Nagy munka várja majd Fehérváron, ha a jelenleg 99 százalékosra mondott átigazolása százszázalékos lesz: a harmadik-negyedik sor centereként számítanak rá, de olykor akár a szélen is.

A fehérvári klubhoz kapcsolódó hír még, hogy Kiss Dániel érkezését hivatalosan is bejelentette a klub. A válogatott jégkorongozó érkezésének híréről már korábban beszámoltunk – ma azonban hivatalossá vált a klubváltás.

„A Sapa Fehérvár AV19 a mai nappal hivatalosan is megerősíti, hogy szerződést kötött Kiss Dániel, 10-szeres válogatott jégkorongozóval, aki a DAB együttesétől érkezik Székesfehérvárra.

A 22 esztendős, kiváló testfelépítésű hátvéd a DAB neveltje, az Acélbikák színeiben 165 Mol Liga-mérkőzést játszott, tagja volt a magyar ifjúsági és juniorválogatottnak, valamint 10 alkalommal a felnőtt válogatott mezét is magára ölthette már" – áll a Sapa Fehérvár hivatalos közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik