Mol Liga: kétgólos sikere után előnyben az Újpest

Vágólapra másolva!
2016.02.17. 20:21
A jégkorong Mol Liga elődöntőbe jutásért rendezendő párharcának első mérkőzésén az Újpest legyőzte hazai jégen a Debrecent. A lila-fehérek kétgólos előnyt szereztek az első harmadban, a folytatásban pedig megőrizték.



A második mérkőzést február 20-án Debrecenben rendezik. Ha ott a hazaiak győznek, egy nappal később a debreceni harmadik meccs dönt a továbbjutásról.

A második mérkőzést február 20-án Debrecenben rendezik. Ha ott a hazaiak győznek, egy nappal később a debreceni harmadik meccs dönt a továbbjutásról.

JÉGKORONG MOL LIGA
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

ÚJPEST–DEBRECENI HK 4–2 (3–1, 1–0, 0–1)
Megyeri út, 450
néző. V: Kincses, Halassy, Váczi, Soós
ÚJPEST:
PLESZKÁN – KISS D. (2), Lindgren – Csányi, Mihalik, Virág T. 1 – Garbacz, Huba – Pance, Busbacher, Gröschl – HEGYI (1), Dósa (1) – Pichler, Turbucz, Dömötör – Pados, GÁGYOR 1 (1) – NEMES 2 (1), Kiss Á. Edző: Szilassy Zoltán
DEBRECEN:
Vay (NAGY P.) – Medvegyev, Berta – Trosin (1), Piatak (1), SALUGA 1 –
Hetényi, Raculov 1 – Könczei, Hári, KASKOV (1) – Véber, Csíki – Dancsfalvi, Vincze P., Vaszjunyin. Edző: Jevgenyij Muhin
Kiállítások:
14 perc+10 perc fegyelmi (Busbacher), ill. 16 perc+végleges kiállítás (Vay)
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Nagyon jól álltunk bele a meccsbe, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, végig az történt a pályán, amit előre elterveztünk, megérdemelten nyertünk, de a rájátszás egyik nagy trükkje, hogy ezt azonnal el is kell felejteni, a pozitív dolgokat elvisszük magunkkal Debrecenbe, a hibákat pedig van két napunk kijavítani. Fizikailag nagyon jók vagyunk, és szombatra még erősebbek leszünk. Nagyon kemény második meccs vár ránk, a Debrecen az életéért játszik, mi pedig igyekszünk eldönteni a párharcot.
Jevgenyij Muhin:
– Az első harmadban sokat hibáztunk, az Újpestnek pedig némi szerencséje is volt, és az első három ziccerét rögtön kihasználta. Ezután nehéz volt visszajönni a meccsbe, de nem adtuk fel, a harmadik harmadban már jobbak voltunk, ám sajnos az egyenlítés már nem jött össze. Otthon lehet javítani, de félő, hogy ugyanilyen nehéz dolgunk lesz.
A két győzelemig tartó párharc állása:
1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik