Mol Liga: hetet vágott a Miskolc a döntő második mérkőzésén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 21:20
null
Hét gólt ütött a Miskolc a címvédő Érsekújvárnak (Fotó: Földi Gábor)
A magyar bajnok Miskolc 7–0-ra győzött a címvédő Érsekújvár ellen a jégkorong Mol Liga döntőjének második mérkőzésén, így 2–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.  

 

Esélyt sem hagyott a HC Nové Zámkynak a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a Mol Liga döntőjének második összecsapásán.

Gól nélküli első harmad után beindult a Miskolc, és rövid idő alatt négyszer is bevette a szlovák kaput. Az első gólt Tóth Adrián szerezte. Lövését először hárítani tudta Lukás Cikánek kapus, a kipattanóra viszont már nem tudott odaérni (1–0). Hét perccel később Keegan Dansereau távoli bombával növelte a hazaiak előnyét, öt perc múlva pedig ismét Tóth volt eredményes emberelőnyből (3–0).

Az utolsó játékrészben sem vett vissza a Miskolc, egy perccel a kezdés után Dansereau második találatával már 4–0-ra vezetett. A 47. percben Jesse Dudas révén már ötgólos előnyben voltak a Jesgesmedvék, a kanadai hokis közelről varrta be a korongot a bal felső sarokba, Cikánek kapusnak esélye sem volt védeni.

Négy perc sem telt el, és jött a hatodik! Tyler Metcalfe passzából Gőz Balázs szerzett gólt (6–0). A szlovákoknak idejük sem volt feleszmélni, egy perccel később Zachary Cohen centerezett a kapu előtt nagyszerűen, és Nagy Krisztián átadásából büntetett (7–0).

Sikerével a Miskolc összesítésben 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

JÉGKORONG, MOL LIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HC NOVÉ ZÁMKY (szlovák) 7–0 (0–0, 3–0, 4–0)
Miskolc, 1755
néző. Vezette: Babic, Haszonits, Pálkövi, Kis-Király
MISKOLC: BÁLIZS – Boyle (1), DUDAS 1 (1), Nagy K. (1), Becze (1), COHEN 1 (2) – GŐZ 1 (1), Sagert (1), DANSEREAU 2 (1), HAJÓS (2), TÓTH A. 2 – Dósa K., Vojtkó, Láda B., Metcalfe (1), O'Donnell – Láda P., Szilágyi, Roczanov, Popovics, Miskolczi
NOVÉ ZÁMKY: Cikánek (Krajcovic) – Huba, Durco, Podstavek, Caládi, Krajcovic – Kowalczyk, Siska, Marek Dubec, Uram, Faith – Baron, Hrudík, Rejzek, Púchovsky, M. Stefanka – Sucharda, Král, Brandis, O. Stefanka, Tábi
Gólok: 24:09: Tóth A. (Dansereau, Dudas, 1–0). 31:07: Dansereau (Cohen, Boyle – emberelőny, 2–0). 36:54: Tóth A. (Hajós – ee., 3–0). 41:39: Dansereau (Hajós, Gőz, 4–0). 46:32: Dudas (Becze, Cohen, 5–0). 50:50: Gőz (Metcalfe – ee., 6–0). 52:28: Cohen (Nagy K., Sagert – emberhátrány, 7–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Miskolc javára.
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely, a Miskolc vezetőedzője:
– Újabb strigula a gyűjteményünkben. A gólkülönbség jelen esetben mindegy – bár annak azért örülök, hogy nagyobb különbséggel tudtunk győzni, mint vasárnap... A játék legtöbb elemében felülmúltuk ellenfelünket, majdnem végig más sebességi fokozatban játszottunk, mint az Érsekújvár.
Lubomír Hurtaj, a HC Nové Zámky vezetőedzője: – Mindenki ismeri a helyzetünket, és azt, hogy milyen volt az elmúlt hetünk. Nem kezdtünk rosszul, az első harmadban egészen jól játszottunk, ám a középső játékrészben kaptunk két gyors gólt, ami mélyütésként ért bennünket, és sorra jött a többi. Teljesen mindegy, hogy egy nullára kapsz ki vagy hét nullára – a vereség az vereség.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik