Mol Liga: hét góllal nyert a Miskolc, szétlövéssel a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.20. 22:30
null
Könnyedén legyőzte a Miskolc a Csíkszeredát (Fotó: Jezoviczki Máté)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának második fordulójában a Miskolci Jegesmedvék 7–0-ra legyőzte a HSC Csíkszeredát, míg a Ferencváros 3–3-as döntetlen után szétlövéssel nyert az ASC Corona Brasov ellen.

Miskolci Jegesmedvék–HSC Csíkszereda

A Miskolc már az első harmadban tetemes, 3–0-s előnyre tett szert, amelyet a második játékrészben megduplázott. A végül 7–0-s győzelmet arató hazaiak legeredményesebb játékosa a kétgólos Zachary Cohen lett. A miskolciak két sikerrel kezdték a bajnokságot, a Ferencváros után a Csíkszereda ellen is nyertek.

Ferencvárosi TC–ASC Corona Brasov

Gól nélküli első harmad után a másodikban megszerezte a vezetést a Fradi, a vendégek azonban hamar egyenlítettek. Emberfölényét kihasználva ismét előnybe került az FTC, a harmadik játékrészben azonban fordítottak a brassóiak. Az 51. percben már a Ferencváros egalizált, a döntetlent követő hosszabbítás nem hozott gólt, így jöhetett a szétlövés.

Három-három kísérlet után 1–1 volt az állás, majd a hatodik lövésből lett gól mindkét oldalon. A nyolcadik rávezetést a vendégek elrontották, Kiss Gábor azonban betalált, így győzött a Fradi.

JÉGKORONG, MOL LIGA
ALAPSZAKASZ
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HSC CSÍKSZEREDA 7–0 (3–0, 3–0, 1–0)
Miskolc, 1000
néző. V: Haszonits, Sós Z., Pálkövi, Székely
MISKOLC: BÁLIZS – Gőz, Sagert, METCALFE 1 (1), COHEN 2, BECZE (3) – BOYLE 1 (1), DUDAS 1 (2), DANSEREAU 1, Nagy K. (1), Láda B. (1) – Vojtkó, Dósa, Popovics, Tóth A. (1), Hajós (1) – Budai R., FLISZÁR 1,Ritó, Szilágyi L., Rocanov. Edző: Majoross Gergely
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Salló, Nagy I., Satek, Mihály E., Curilla – Bors-Huba, Spady, Tranca, Sjölund, Molnár Zs. – Papp Sz., Gecse, Bíró M., Bíró O., Bíró T. – Rocaj, Pál Zs., Molnár Z., Farkas T., Hildebrand. Edző: Christer Dreberg
Kiállítások: 24, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nagyon jól kezdtük a meccset, és az első, valamint a második harmadban végig kiválóan teljesítettünk. A harmadik játékrészben már kevésbé koncentráltunk, sok kiállítás volt, ebből tanulnunk kell.
Christer Dreberg: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, rövid idő alatt három gólt kaptunk, és utána már nem tudtunk magunkra találni. Alaposan fel kell javulnunk a soron következő mérkőzésre.

FERENCVÁROS BP. ESMTK–CORONA 2010 BRASOV (romániai) 4–3 szétlövéssel (0–0, 2–1, 1–2, 0–0, 1–0)
FTC:
MARTON – HORVÁTH A. 1, CERNY (1), Németh P. 1, Croteau (1), NOVAK (2) – Kramar, Lencsés, Dubek, Pál Z. 1, Rafaj (1) – Revák, Hegyi Á., KISS G. 1, Mikusovic, Borbás – Lévai, Géczi, Papp Cs., Sijka, Farkas L. Edző: Dobos Tamás
BRASSÓ: POLC– Obsut, Nagy Cs. – Imecs, MIHÁLY Á. 1(1), Zsók – Filip (1), Hietamaki 1– Péter R., Klouda, SALUGA 1(1) – Piszarenko, János I. – Molnár Zs., Antal, Virág Cs. – Péter D., Dumitru – Bálint Zs., Petres, Fodor Cs. Edző: Miroslav Ihnacak
Győztes büntető: Kiss Gábor
Kiállítások: 10 ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás:
– Ezt, a végül három és fél órán át tartó, maratoni mérkőzést sokkal hamarabb is eldönthettük volna! Nem tettük meg és fegyelmezetlenségeinkkel felhoztuk az ellenfelet. A végén örülhettünk, hogy büntetőkkel nyerni tudtunk. Ezzel együtt a csapat játéka ma bíztatóbb volt mint Miskolcon.
Miroslav Ihnacak: – Nem volt egyszerű mérkőzés! Nagyon igyekeztünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el Budapesten, ez lett belőle. A sok kényszerszünet inkább minket zavart meg, de nem akarom erre fogni a vereséget. A szezon elején járunk, de az már most látható, hogy a helyzetkihasználásunkon lesz még mit javítani.

AZ ÁLLÁS
1. Miskolc 2 2 11–3 6
2. Nové Zámky 2 1 1 10–6 5
3. Debrecen 1 1 5–1 3
4. DAB 1 1 4–3 2
5. Ferencváros 2 1 1 7–7 2
6. Brasov 2 2 6–8 2
7. Újpest 2 1 1 6–11 1
8. Csíkszereda 2 2 1–11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik