Mol Liga: Érsekújváron nyert, egy győzelemre a trófeától a Miskolc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 19:47
A jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik felvonását követően a magyar bajnok Miskolci Jegesmedvék egyetlen győzelemre került a végső sikertől, miután Érsekújváron kétszeri egyenlítést követően minimális különbséggel jobbnak bizonyult a címvédő Nové Zámkynál. A párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart. Folytatás szombaton, Miskolcon.

1. harmad1. harmad

A tét és a feszültség rögtön a kezdés után a döntőt idézte: a 32. mp-ben létszámban megfogyatkozott a vendégcsapat. Újabb miskolci kiállítás után jött a vendégek fórja, majd egy páros büntetés, az eredmény azonban a hajráig nem változott. Akkor a házigazdák kerültek előnybe (1–0).

2. harmad

Parázs jelenetekből a folytatásban sem volt hiány. A harmad közepén gyors gólváltás történt – a miskolciak egyenlítettek, az érsekújváriak pedig egy fórt használtak ki –, majd jött két fegyelmi büntetés. A végszó a vendégeké volt: az első miskolci gólt jegyző, honosított Metcalfe Tyler asszisztot írhatott fel, Jesse Ray Dudas révén pedig másodszor is kiegyenlítettek a Jegesmedvék (2–2).

3. harmad

A záró harmadra már csak egy kiállítás és egy gól marad, mivel utóbbi a vendégeknek jött össze, megnyerték az idegenbeli meccset, és egyetlen győzelemre kerültek a bajnoki címtől (2–3).

JÉGKORONG, MOL LIGA
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
HC NOVÉ ZÁMKY (szlovák)–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 2–3 (1–0, 1–2, 0–1)
Érsekújvár, 1697
néző. V: Halassy, Kincses, Soós D., Váczi
NOVÉ ZÁMKY: Cikánek (Krajcovic) – Baron, Durco, Podstavek, Frolík, Caládi – Hrudík, Siska, M. Stefanka (1), Weismann, FAITH 1 (1) – Sucharda, Kowalczyk (1), O. Stefanka, URAM 1, Tábi – Král, Duris, Rejzek, Púchovsky, Marek Dubec (1). Edző: Lubomír Hurtaj
MISKOLC: BÁLIZS – Boyle (1), DUDAS 1, Nagy K., Becze (1), Cohen – Gőz, Sagert (1), Dansereau, Hajós (1), TÓTH A. 1 – Vojtkó, Dósa K., Láda B., METCALFE 1 (1), O'Donnell – Budai R., Roczanov, Popovics, Miskolczi, Fliszár. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Kowalczyk), ill. 17 perc + végleges fegyelmi (Becze)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nagyon izgalmas és harcos mérkőzés volt. Játszottunk már sokkal jobban is, de ebben a szezonban éppen az a csapat erőssége, hogy ha nem megy a játék, akarással és küzdeni tudással akkor is felül tud kerekedni az ellenfélen. Mindkét oldalon akadtak szerencsés momentumok, de nem ezek döntöttek végül, hanem játékosaim töretlen küzdőszelleme.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik