Mol Liga: egy lépéssel előrébb a Miskolc, hátrébb a DAB

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 20:09
null
Kétmeccses fórban várja a Miskolc a folytatást (Fotó: archív, Jezoviczki Máté)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén hazai környezetben nyert a Miskolci Jegesmedvék együttese, míg a Dab.Docler pályaválasztóként kapott ki. A miskolciak az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2–0-ra elhúztak a brassóiakkal szemben, a dunaújvárosiak 1–1-re állnak a címvédő érsekújváriak ellen.

 


Dab.Docler–HC Nové Zámky

Galanisz Nikandrosz a házigazdáknál, Marek Uram a vendégeknél duplázott, így Martin Frolik találata döntött, méghozzá a vendégek javára. Az újvárosiak a 30. percben szerezték a mérkőzés első gólját, ám két perccel később egyenlítettek a vendégek, akik Uram duplájával a záró harmad előtt kétgólos előnyre tettek szert. A harmadik játékrészben felzárkóztak ugyan minimális különbségre a házigazdák, de többre már nem futotta az erejükből. Az első mérkőzésen ugyancsak 3–2-es eredmény született, de akkor a DAB győzött.

Miskolci Jegesmedvék–ASC Corona Brasov

Már a 7. percre kétgólos előnyhöz jutottak a miskolciak, amivel jó alapot teremtettek maguknak a nyugodt folytatásra. Virág Csanád révén szépítettek ugyan a brassóiak, de a vendégek a második harmad elejét újból elrontották: akkor ismét hét perc kellett az újabb miskolci duplához. Matthew Boyle már két gólnál járt – mindkétszer fórban talált be –, Keegan Dansereau pedig a negyedik gólpasszánál. A vendégek mínusz háromnál sem adták fel, Mihály Árpád 48. percben szerzett találatával sikerült is csökkenteni a hátrányukat. Parázs volt a végjáték, volt némi kakaskodás is, de az eredmény már nem változott.

A párharcok kétnapos szünet után folytatódnak: Brassóban és Érsekújváron is két meccs következik, szombaton, illetve vasárnap. A Miskolc papíron már el is döntheti a továbbjutást, de ezt a Brassó aligha hagyja, míg a DAB-nak iparkodnia kell, hogy a Novy Zámky a két hazai meccset behúzva ne kerüljön egy lépésre a továbbjutáshoz.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

DAB.DOCLER–HC NOVÉ ZÁMKY 2–3 (0–0, 1–3, 1–0)
Dunaújváros, 700
néző. V: Haszonits, Halassy – Soltész, Kiss-Király
DAB: KALNINS – Pozsgai, Hüffner, – GALANISZ 2, Azari (1), Szappanos (1) – Mestyán, MARTINE, Croteau, Somogyi, Szepessy M. – Nagy R., Erdélyi, PAVUK, Gröschl, Peterdi – Hruby G., Magosi E., Léránt, Eskelinen, Papp V. Edző: Donald MacLean
NOVÉ ZÁMKY: CIKÁNEK – Huba, Durco, Podstavek, FROLIK 1, FAITH (2) – Siska, KOWALCZYK (2), Weissmann (1), Caladi (1), URAM 2 – Hrudik, Král, Martin Dubec, O. Stefanka, Marek Dubec – Sucharda, Baron, Rejzek, M. Stefanka, Tábi. Edző: Lubomir Hurtaj
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Donald MacLean:
– Az ellenfél elszántabb volt a mai napon, és azt a kevés lehetőséget, amit hagytunk nekik, kihasználták. A tegnapi győzelem után kissé kényelmesebbek voltunk, s ez lett a vége. Nincs semmi veszve, minimum ötmeccsessé tettük a párharcot.
Lubomir Hurtaj: – Nagyon örülök a győzelemnek, és hogy sikerrel utazhatunk haza, maximálisan elégedett vagyok csapatommal. Igazi play-off-meccset játszottunk, ma a tegnapihoz képest a csapatnak a hozzáállása változott rendkívül pozitívan.

MISKOLCI JEGESMEDVÉK–ASC CORONA BRASOV (romániai) 4–2 (2–1, 2–0, 0–1)
Miskolc, 1200
néző. V: Németh M., Kincses – soós D., Váczi
MISKOLC: BÁLIZS – Dudas (1), BOYLE 2, Cohen (1), Becze (1), Metcalfe – Sagert, Gőz (1), HAJÓS 1, TÓTH A. 1 (1), Dansereau – Dósa, Vojtkó, Láda B., O’Donnell, Nagy K. – Láda P., Popovics – Fliszár, Roczanov, Miskolczi. Edző: Majoross Gergely
BRASOV: POLC – Obsut, Filip, Clouda, Saluga (1), Fodor – Hietamaki (1), Piszarenko, VIRÁG 1, MIHÁLY Á. 1 (1), Molnár Zs. – Nagy Cs., Imecs, Petres Magor, Zsók, Antal zs. – Bálint Zs., János I., Márton H., Péter Zs. Edző: Jerry Björn Andersson
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Keményen dolgoztunk a sikerért, és ami nem ment nekünk a keddi első mérkőzésen, abban is előreléptünk szerdán este. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel.
Jerry Björn Andresson: – A Miskolci Jegesmedvék együttese nagyon jó napot fogott ki. Mi viszont elveszítettük a párharcok többségét, védekezésben is fegyelmezetlenek voltunk, és ez együttesen vereséget hozott.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik