Mol Liga: az Újpest nyerni tudott a Fradi otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 21:21
Hiába vezetett kétszer is a hazai pályán játszó Ferencváros, végül 3–2-re a vendég Újpest nyerte meg a jégkorong Mol Liga vasárnapi budapesti derbijét.

A mérkőzés napjára kevesebb mint 100 eladatlan jegy maradt, a remek hangulat tehát garantált volt. A hazai szurkolók kedvét Václav Novák javította a 13. percben, amikor emberelőnyből megszerezte a vezetést a Fradinak. Ezt hosszú gólcsend követte, hogy aztán a harmadik harmadban alaposan felpörögjenek az események.

A finn Jussi Petteri Tapio góljával egyenlített az Újpest, de Rafaj Attila találatával visszavette a vezetést a Ferencváros. Nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mert Miroslav Durak és a másodszor beköszönő Tapio találatával fordítottak a lilák – és ekkor még mindig csak 5 perc 50 másodperc telt el a záró játékrészből.

A hátralévő majd' negyedórányi játékidőben azonban többször már nem változott az eredmény, így az Újpest nyerte meg a derbit – másodszor az idény során.

A finn Jussi Petteri Tapio góljával egyenlített az Újpest, de Rafaj Attila találatával visszavette a vezetést a Ferencváros. Nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, mert Miroslav Durak és a másodszor beköszönő Tapio találatával fordítottak a lilák – és ekkor még mindig csak 5 perc 50 másodperc telt el a záró játékrészből.

A hátralévő majd' negyedórányi játékidőben azonban többször már nem változott az eredmény, így az Újpest nyerte meg a derbit – másodszor az idény során.

JÉGKORONG, MOL LIGA
FERENCVÁROS BP. ESMTK–ÚJPEST 2–3
(1–0, 0–0, 1–3)
Pesterzsébet, 900
néző. V: Nagy A., Babic, Soós, Somos
FTC:
MARTON – Kramar (1), Hegyi Á. – Rafaj 1, Dubek (1), Németh P. – HORVÁTH A. (1), Cerny (1) – Mikusovic, Croteau, NOVÁK 1 – Lencsés, Lévai – Pál Z., Borbás, Sijka – Mach – Farkas L., Revák, Papp Cs. Mb. edző: Szakács Ferenc
UTE:
PLESZKÁN – DURAK 1 (1), Demiters – TAPIO 2 (1), ELOMO (1), MIHÁLIK (3) – Zalavári, Sommer – Coleman, Turbucz, Szűcs I. – Hegyi Á. Z., Garbacz – Feil, Virág T., Reiter R. – Bereczki, Ványi – Dömötör, Virág Csaba, Pichler. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások:
10, ill. 16 perc+10 perc fegyelmu (Durak)
MESTERMÉRLEG
Szakács Ferenc:
– Egygólos vezetésünk tudatában sem játszhattunk nyugodtan, a végére pedig már csak öt hátvédünk maradt, csonka sorokkal kellett befejeznünk a meccset. Elismerem, gödörben vagyunk, és ebből csakis győzelmekkel tudunk kimászni.
Szilassy Zoltán:
– Bármilyen furcsán hangzik, az első harmad után simább győzelemre számítottam. Végül munkás meccsen sikerült megszerezni a három pontot. Erzsébeten ekkora közönség előtt nagy dolog nyerni, amihez a remeklő első sor mellett nagyszerű kapusteljesítmény és a többiek önfeláldozó játéka is kellett.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
DAB.DOCLER–MIKRON NOVÉ ZÁMKY (szlovák) 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
Dunaújváros, 600
néző. V: Haszonits, Wolf (Abonyi, Székely)
DAB: KALNINS – Martine, Hüffner, AZARI 1, Hrdel (1), Kiss Á. (1) – Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos – Nagy R., Mestyán, Peterdi (1), Galanisz (1), Pavuk – Hruby G., Erdélyi T., Kovács V., PAPP V. 1, Magosi E. Edző: Donald MacLean
NOVÉ ZÁMKY: KRAJCOVIC – Hrudík, Král, Polcík, Marek Dubec, Podstavek – Siska, Duris, Cseres, M. Stefanka, CALÁDI – Leskó, Baron, Púhnovsky, O. Stefanka, MARTIN DUBEC. Edző: Robert Spisák
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Donald MacLean:
– Jó formában vagyunk, de nem értettem, miért hagyott otthon egy sort az ellenfél. Keményen hajtottunk, negyven percen keresztül irányítottuk a játékot, s kézben tartottuk a meccset. A lényeg, hogy három pontot szereztünk, és örülök, hogy Janis nullára hozta a meccset.
Robert Spisák: – Kisebb kerettel érkeztünk, mert az utolsó öt napban négy meccset játszottunk. A mérkőzésen látottakkal összességében elégedett vagyok, egyedül a helyzetkihasználásunk hagy kívánnivalót maga után, öt százszázalékos ziccerből sem tudtunk betalálni. Ha kicsit agresszívebbek vagyunk a kapu előtt, más eredmény születhetett volna.

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – sz.
Csíkszereda. V:
Iliescu (román), Gergely L., Máthé, Rédai (mindhárom romániai)
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Salló, Spady, Curilla, Mihály E., Farkas T. – Bors, Papp Sz., Sjölund 2 (1), Satek 1 (1), Molnár Zs. – Nagy I., Gecse, Tranca, Bíró O., Bíró M. – Pál Zs., Molnár Zoltán, Geréb, Bíró T., Rokaly. Edző: Christer Dreberg
MISKOLC: Bálizs – Boyle 1 (1), Dudas, Metcalfe, Nagy K., Becze T. – Sagert, Dósa, Dansereau, Cohen, Láda B. – Gőz (1), Vojtkó, Tóth A. 1, Hajós, Popovics – Láda P., Roczanov, Szilágyi, Miskolczi, Fliszár. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 10, ill. 18 perc

AZ ÁLLÁS
1. Dab.Docler 7 5 1 1 27–16 +11 18
2. Miskolci Jegesmedvék 7 4 2 1 32–13 +19 17
3. HC Nové Zámky 7 3 2 1 1 27–19 +8 14
4. UTE 7 3 1 3 21–31 –10 10
5. ASC Corona Brasov 6 1 3 2 16–25 –9 6
6. Ferencvárosi TC 6 1 1 4 18–21 –3 5
7. Debreceni HK 6 1 1 4 18–22 –4 4
8. HSC Csíkszereda 6 2 4 11–23 –12 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik