Mol Liga: 0-4-ről, túlórás meccsel lett bajnok a Miskolc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 21:20
null
Hazai jégen ünnepelhetett a Miskolc, bepótolva így a korábban elmaradt fiesztát (Fotó: Jezoviczki Máté)
A magyar bajnoki cím után a Mol Ligában is aranyérmes lett a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata. A Miskolc a nemzetközi bajnokság döntőjének negyedik felvonásán hazai környezetben 0–4-ről fordítva, túlórás mérkőzésen nyert az előző kiírás győztese, a Nové Zámky ellen. A Jegesmedvék söpörtek a fináléban.



Az utolsó szalmaszálba próbált meg kapaszkodni a címvédő, és ennek gólokkal adott nyomatékot. A rutinos húzóember, Marek Uram vette a kezébe az irányítást az érsekújváriaknál: az első harmad közepén fórban játszva előnyhöz juttatta övéit, majd a második felvonás elején megduplázta a Nové Zámky góljainak a számát. Megrogyott a Miskolc, amely a 24. percben újabb gólt kapott, míg a harmad közepén már négygólos hátrányba került. Égett a ház, és csak lassan ment az oltás. A Jegesmedvék kettős fórban még a harmadik harmad előtt megszerezték becsületgóljukat, majd szimpla emberelőnyöket kihasználva a 47. percre egy gólra megközelítették a vendégeket. Az 53. percben aztán meglett az egyenlítő találat is – Jesse Ray Dudas 2+1-nél járt akkor –, ám a harmad végéig újabb gól már nem született. Jöhetett a túlóra, amely alig több mint hat percig tartott, és Dudas gólja akkor lezárta nemcsak a meccset, hanem a bajnokságot is.

JÉGKORONG, MOL LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HC NOVÉ ZÁMKY 5–4 – hosszabbítás után (0–1, 1–3, 3–0, 1–0)
Miskolc, 2200
néző. V: Kincses, Haszonits – Kis Király, Vas
MISKOLC: BÁLIZS – Boyle (1), DUDAS 3 (1), Metcalfe (1), BECZE (2), COHEN 1 (2) – Sagert, Gőz, DANSEREAU 1 (2), Tóth A., Hajós – Dósa, Vojtko, Láda B., Nagy K., Roczanov – Láda P., Szilágyi, Fliszár, Miskolczi, Popovics. Edző: Majoross Gergely
NOVÉ ZÁMKY: KRAJCOVIC – Kral, Kowalczyk, Faith (2), URAM 2, Tábi – Durco, Siska, M. Stefanka, O. Stefanka, Puchovsky (1) – Sucharda, Hrudik, Frolik, Podstavek 1, Rejzek – Baron, DUBEC (2), Caladi (1), Klobúcnik 1, Duris. Edző: Lubomir Hurtaj
Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Metcalfe), ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Uram)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Őrült meccsen vagyunk túl. Hatalmas hibák után négy gólos hátrányba kerültünk, de innen álltunk fel, felőröltük ellenfelünket, és csak az volt a kérdés, hogy mikor szerzünk gólt. Hálás vagyok, hogy itt dolgozhattam, örömöm határtalan, ezek a pillanatok felejthetetlenek az ember életében.
Lubomir Hurtaj: – Sajnálom, hogy négy–nullás vezetésünk után elveszítettük a mérkőzést. A jegesmedvék hatalmas szívvel küzdöttek és bebizonyították, hogy számukra nincs elveszett mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik