Miskolci győzelmével a döntő küszöbén a Dab

Vágólapra másolva!
2011.01.05. 21:39
null
Dunaújvárosban már eldőlhet az elődöntős párharc (Fitó: Veres Viktor, NS-archív)
Címkék
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésen Miskolcon is győzni tudott a Dab.Docler, így a dunaújvárosiak számára karnyújtásnyira került a finálé, hiszen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párviadalban már 2–0-ra vezetnek és a harmadik találkozón, pénteken ismét hazai pályán játszhatnak.

A mérkőzés előtt jó hírt kaptak a miskolciak, akik arról értesültek, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta – Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pedig ellenjegyezte – Dusan Sijka honosítási kérelmét, így a játékos megkapta a magyar állampolgárságot. Az okiratot a Jegesmedvék vezetői nyomban továbbították a Magyar Jégkorongszövetségbe, így minden akadály elhárult a játékos szereplése elől.

Joshua Bonar találatával a hetedik perc elején vezetéshez jutottak a házigazdák, akik hat és fél perccel később emberhátrányban játszva is növeli tudták előnyüket. Góljukat Martin Saluga szerezte. (2–0)

Azari Zsolt góljával rögtön a második harmad elején megkezdte a felzárkózást a Dab, amely a 34. percben már az egyenlítő találatot is megszerezte, utóbbi Tyler Metcalfe érdeme. Bonar gondoskodott arról, hogy a miskolciaknak a harmad felvonáshoz érve is megmaradjon az előnye. A légiós csapata második emberhátrányos találatát szerezte. (3–2)

A 47. percben Metcalfe másodszor is kiegyenlített, és mivel a hátralévő közel fertályóra (3–3), plusz a hosszabbítás öt perce már nem hozott újabb találatot (3–3), a szétlövésre maradt a döntés, végül Kiss Ákos büntetőjét követően a vendégek örülhettek a győzelemnek. (3–4)

A tét nagysága ellenére a találkozón csak kétperces kisbüntetést osztott ki a játékvezető: igaz abból jutott bőven mindkét oldalra. A miskolciaknak tíz, a dunaújvárosiaknak tizenegy.

 JÉGKORONG MOL LIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–DAB.DOCLER 3–4 szétlövéssel (2–0, 1–2, 0–1, 0–0, 0–1)
Miskolc, 1000 néző. V: Varjú, Gebei, Németh M., Soós D.
MISKOLC: GYENES – WADDELL (1), LÁDA P. (1), Majoross, BONAR 2, Sijka – Gőz, Derton, SALUGA 1, Dubek, Rafaj – Budai, Egri, Urbán, BARTZEN (1), Korpos – Kis A., Dányi, Fucskó (kapus). Edző: Bob Dever
DUNAÚJVÁROS: LINDSTRÖM – Pozsgai, HEGYI (1), METCALFE 2, MACSWEYN (2), Magosi – Varga M. (1), Martinka, Kiss Á. (1), Galanisz (1), Papp V. – Lencsés, Tőkési, Pavuk, AZARI 1, Virág – Kiss D., Jonkl, Szilassy, Becze (kapus). Edző: J. P. MacCallum
Kiállítások: 20, ill. 22 perc
MESTERMÉRLEG
Bob Dever: – Igazságtalan ez a meccs utáni büntetőpárbaj. Utálom a „lutrit”, és ezután is ez a véleményem.
J. P. MacCallum: – Örülök az újabb sikernek, amelyet elsősorban ragyogóan védő kapusunknak köszönhetünk. Meg kell nyernünk a harmadik meccset is.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párviadal állása: 2–0 a Dab.Docler javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik