Még csak Spanyolországra figyeljünk!

Vágólapra másolva!
2011.04.22. 11:59
null
Bartalis tegnap még zöld megkülönböztető trikóban edzett, ma már erre sem volt szükség
Címkék
Az este 19.30-kor kezdődő, Spanyolországi mérkőzésünk délelőttjén edzett a magyar jégkorong-válogatott a Papp László Budapest Sportarénában. A jégen volt Bartalis István is, ráadásul már nem megkülönböztető trikóban, mint előző este. A részleges bokaszalag-szakadásából felépülőben lévő 20 éves center bemutatkozhat a világbajnokságon.  

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az átmozgatás első megállapítása az volt, hogy Bartalis István fekete mezben edz, tehát lekerült róla a megkülönböztető jelzés: ugyanolyan játékosként gyakorolhatott, mint az összes többi. Megemlítendő ugyanakkor, hogy a szakvélemény alapján normális esetben még jó néhány napig nem kellene erőltetnie a bokáját, magyarán játszania sem kellene péntek este, csakhogy a világbajnokság szombaton véget ér....

Így aztán Bartalis edzett – még botot is cserélt időközben –, Spanyolország ellen pedig a tervek szerint be is mutatkozik a vb-n, jóllehet nem a nyitány előtt tervezett helyén, Vas János és Kóger Dániel között – ott egyelőre marad a feladathoz felnövő Galanisz Nikandrosz –, hanem pluszemberként. Viszont, ha Bartalis csodás gyógyulása folytatódik, és gond nélkül tud játszani, akkor feljebb is kerülhet menet közben.

Mindenesetre a tréning mérkőzésnap lévén szűk félóra volt csupán, passzolgatások, támadások, lövöldözések, és végül félpályás sprintek mentek sorra J. P. MacCallum segédedző iránymutatásai alapján.

„Nincs semmi újdonság – közölte Ted Sator szövetségi kapitány. – Bartalis jól néz ki, csinált már néhány gyorsasági feladatot, és jól ment. Valószínűleg nem bontjuk meg egyik sorunkat sem, de kap játékidőt. A szombattal és Olaszországgal egyelőre nem foglalkozom, Bartalis szerepét sem ehhez igazítjuk Spanyolország ellen, hanem ahhoz, hogy nyerjünk. Egyszerre csak egy meccsel törődjünk!"

Innentől már csak a szokásos program van hátra: ebéd, csendes pihenő, uzsonna, aztán Spanyolország 19.30-kor, amelyet a 16 órakor kezdődő Hollandia–Dél-Korea meccs előz meg.

NEM SZABAD LEBECSÜLNÜNK A SPANYOLOKAT – LADÁNYI
TOKAJI: CSAK A HOKI ÉS A FOTÓZÁS
DIVÍZIÓ 1-ES HOKI-VB
Hollandia–Koreai Köztársaság 16 óra
Magyarország–Spanyolország 19.30 óra (Tv: Sport1)A találkozót élő, szöveges tudósításban közvetítjük

A Spanyolország ellen várható összeállításunk:

Kapus: Hetényi Z. (Szuper)
Bekkpárok: Horváth A., Tokaji – Hegyi Á., Pozsgai – Orbán, Sille – Szélig

Csatársorok: Sofron, Vas M., Ladányi – Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Vas J., Galanisz, Kóger – Magosi, Holéczy, Benk – Bartalis

ELLENFÉLNÉZŐBEN: SPANYOLORSZÁG

A divízió 2 tavalyi győztese meglepően jól kezdett a divízió 1-ben: Spanyolország 2–0-ra kapott csak ki Olaszországtól, holott az olaszok 2010-ben még az A-csoportban szerepeltek, és a két csapat között 14 világranglista-helyezésnyi a különbség. Ugyanakkor csapatkapitányunk, Szélig Viktor klubedzője, Luciano Basile irányította piros-sárgák ereje a második fordulóra már elfogyott: Hollandia simán, 8–2-re verte az újoncot, amely így a papírformának megfelelően a kiesés ellen küzdhet. A válogatott mindenesetre két gólig jutott eddig, amelyhez hárman járultak hozzá, Juan Jose Palacin, Juan Munoz és Carlos Quevedo. A keretnek mégis a kezdőkapus, Ander Alcaine a főszereplője, aki máris 107 lövéssel nézett szembe. És a mieink bombái még hátravannak...

 

A SZÁMOK NYELVÉN

 

IIHF-tagság 1923 (1927 óta)
Felnőtt férfi játékosok 156 (158)
Utánpótlás játékosok 460 (1734)
Játékvezetők 25 (82)
Fedett pályák 16 (25)
Nyitott pályák – (18)
Világranglista-helyezés 30. (20.)
(Zárójelben a magyar értékek)

DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
CSAPATOK
JÁTÉKOSOK
ESEMÉNYNAPTÁR
TABELLA
A MAGYAR VÁLOGATOTT
TUDÓSÍTÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik