Ladányiéknak Ljubljanában kellene kivívniuk a feljutást

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.05.14. 11:33
null
Ladányi Balázséknak Szlovéniában kell helytállniuk (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
Ljubljanában lép pályára 2012. április 15. és 21. között a magyar jégkorong-válogatott a divízió 1-es világbajnokság A-csoportjában – döntött a nemzetközi szövetség (IIHF) elnöksége szombaton Pozsonyban.

A szlovénok mellett a britek is jelentkeztek, és mivel utóbbiak 15 éve nem adtak otthont rangos IIHF-tornának, ezért bizakodtak. Csakhogy a többség Ljubljanára szavazott, így a szlovén, a magyar, az osztrák, a brit, a japán és az ukrán csapat itt szerepel majd.

A magyarok és az ukránok – mivel idén ők voltak rendezők – nem is kandidálhattak a 2012-es tornára, de amint azt Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek közvetlenül a voksolás után elmondta: a válogatott és a lelkes magyar szurkolók miatt minden szempontból kedvezőbb, hogy nem Nagy-Britanniában, hanem egy szomszédos országban lesz a divízió I-es vb.

A hat csapat közül az első két helyezett jut ki a 16 elitegyüttest felvonultató, svéd-finn közös rendezésű 2013-as vb-re, míg az utolsó helyezett 2013-ban a divízió 1 B-csoportjában lesz érdekelt.

Az elmúlt időszakban Ljubljana kétszer is házigazdája volt divízió 1-es tornának: tavaly és 2007-ben a szlovénok éppen a magyarok előtt nyertek, és kerültek fel a világelitbe.

Ma Pozsonyban több utánpótlás-vb helyszínéről is döntöttek. Az U20-as divízió 2-es vb A-csoportjában a magyar válogatottnak idén december 12-18. között az ukrajnai Doneckben kell pályára lépnie, az U18-as divízió 1-es vb A-csoportját pedig Magyarországon rendezik jövőre.

A női felnőttegyüttes a divízió 2 A-csoportjában érdekelt az észak-koreaiakkal, az ausztrálokkal, a horvátokkal, az új-zélandiakkal és a szlovénokkal együtt; utóbbiak lesznek a rendezők 2012. március 24. és 30. között.

Az IIHF arról is határozott, hogy a közép-ázsiai Kirgizisztánt felveszi a tagállamok közé, így már 70 tagja van a nemzetközi szövetségnek.

NÉMETH MIKLÓS AZ IIHF KONGRESSZUSÁNAK DÖNTÉSEIRŐL

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik