Közel állt a csodához a Volán

Vágólapra másolva!
2010.09.10. 21:41
null
Fekete Dániel (fehérben) és társai felálltak a padlóról, ám pontot nem tudtak szerezni (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Sapa Fehérvár AV 19 hazai pályán 5–4-re kikapott a szlovén Jesenicétől az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának első fordulójában. A vendégek a második harmad közepén már öt góllal vezettek, a Volán azonban nem adta fel, négy gólt ledolgozott hátrányából, de egyenlíteni már nem tudott.

A fehérvári hokirajongók már régóta várták, hogy végre újra tétmérkőzésen láthassák kedvenceiket, ám arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy bő hat perc után kettővel vezet majd az előző szezont a kilencedik helyen záró Jesenice.

Pedig így történt. A 4. percben Rok Ticar vette be Hetényi Zoltán kapuját, majd Ziga Jeglic használt ki egy emberelőnyt. A harmad végén Hetényi egy védhető lövéssel szemben is tehetetlennek bizonyult, így az első játékrészt háromgólos előnnyel zárta a szlovén csapat.

A folytatás sem alakult jobban, újabb két találattal már 5–0-ra vezettek a vendégek, így a mérkőzés felénél a Volán nagyon messze állt a pontszerzéstől.

A fehérváriak persze nem adták fel, és előbb Vas Márton, majd Mihály Árpád is betalált, visszahozva ezzel a reményt.

Az utolsó harmadnak így is háromgólos hátrányból vágtak neki a hazaiak, akik mindent egy lapra feltéve rohamozták a Jesenice kapuját. Méghozzá nem is eredménytelenül, hiszen Sofron István szép egyéni alakítás után iratkozott fel a gólszerzők közé, nem sokkal később pedig Ladányi Balázs egy kapuvasról kipattanó korongot vágott be.

A vendégek láthatóan elvesztették a fonalat, de zavarodottságukat nem tudta kihasználni a Volán, amely több ziccert is kihagyott ezekben a percekben.

A találkozó végén emberelőnybe került a magyar együttes, Hetényi ráadásul másfél perccel a vége előtt lejött a pályáról, ám így sem sikerült begyötörni az egyenlítő gólt. Vereség lett tehát a vége, a közönség azonban így is megtapsolta csapatát, amely pocsék kezdés után nagyon közel állt a csodához.

EBEL 
1. FORDULÓ
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–ACRONI JESENICE 4–5 (0–3, 2–2, 2–0)
Székesfehérvár, 2600 néző Vezette: Cervenák (cseh), Siegl, Smeibidlo (mindkettő osztrák)
FEHÉRVÁR: Hetényi – Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi – Jobb, Ackeström, Fekete, Martz, Kovács Cs. – Orbán, Kranjc, Palkovics, Holéczy, Mihály Á. – Maklári, Benk, Fodor Sz., Nagy G., Vaszjunyin
JESENICE: Suomalainen – Pretnar, Skolney, Zidan, Hafner, Lysak – Werner, Robar, Sabolic, Ticar, Jeglic – Erman, Magovac, Brus, Dolinsek, Manfréda – Susanj, Zupancic, Kuralt, Bizalj, Vovk
Gólok: 03:50: Ticar (Skolney, 0–1). 06:01: Jeglic (Ticar, Sabolic – emberelőny, 0–2). 18:12: Ticar (Robar, Sabolic, 0–3). 24:11: Hafner (Zian, Lysak, 0–4). 26:56: Skolney (Ticar, Lysak, 0–5). 30:13: Vas M. (Horváth A., Sofron, 1–5). 35:26: Mihály (Palkovics, Nagy G., 2–5). 45:17: Sofron (Ackeström, 3–5). 48:27: Ladányi (Vas M., 4–5).
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
 
MESTERMÉRLEG
ULF WEINSTOCK: – Vállalom a felelősséget a történtekért. Már a bemelegítésnél láttam, hogy valami nincs rendben, de nem avatkoztam közbe. Éreztem, hogy a játékosok nem koncentrálnak megfelelően, még nulla egy és nulla kettő után is abban bíztam, hogy történik valami. Nem történt, időt kértem, de ez sem segített, és ez az állapot az első gólunkig tartott. Ezután viszont már nagyon nagy előnye volt a Jesenicének, és nem tudtunk egyenlíteni.
HEIKKI MÄLKIÄ: – Tanulságos mérkőzés volt. Fiatal csapatom van, benne volt a levegőben, hogy sok gól születik. Az elején okosan játszottunk, majd biztos vezetésünk birtokában több hibát elkövettünk, amivel magunkra húztuk a Volánt, saját helyzetünket nehezítettük meg. Önbizalmunk növelésére ez a találkozó mindenképpen jó volt.
TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK 
Graz–Zagreb 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Klagenfurt–Villach 5–3 (1–2, 3–1, 1–0)
Linz–Salzburg 3–5 (1–1, 2–3, 0–1)
Ljubljana–Vienna 5–4 (1–0, 4–2, 0–2)

 

 

MOL LIGA 
Vasas–Fenestela Brasov 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
Káposztásmegyer, 400 néző. V: Varjú, Németh M., Berkesi
VASAS: Rajna – Szirányi, Sille, Berta, Gergely Cs., SÁNDOR – Nagy R., Kangyal, LIBOR, Szappanos, Sabol – Szajbert K., Svasznek, Somogyi B., Popovics, Fodor Cs. – Bereczki, Virág Cs., Maszlov, Strenk. Edző: Risto Kurkinen
BRASSÓ: POLC – Filip, Nagy Cs., SZŐCS 1, ANTAL (1), Kiricsenko – ADORJÁN (1), Szőgyör, Zsók, Basilidesz, Péter R. 1 – Kaljuste (1), Laczko A., Lőrincz L., Pál Z., Nyerges. Edző: Antal Előd
Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: – Óriási csalódás az újabb vereség, az első két harmadban legalább öt-hat gólt üthettünk volna. Pocsék volt a helyzetkihasználásunk, ebben mindenképpen javulnunk kell.
Antal Előd: – Mindkét csapaton érződött az idény eleji forma, sok volt a hiba, ám mintha mi jobban akartuk volna a győzelmet. A kapusunk több ziccert fogott, míg a másik kapus teljesítménye a végére kicsit visszaesett, ez döntött.
 
 
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 farm 14–1 (5–0, 2–1, 7–0)
Dunaújváros, 500 néző. V: Babic Vladimir, Abonyi A., Kész Á.
DAB: BECZE – Pozsgai, HEGYI I Á.1, GALANISZ 3 (3), AZARI 3 (2), KISS Á. (1) – Martinka, VARGA M. (4), METCALFE 2, MACSWEYN (2), MAGOSI 2 – Lencsés, Kiss D., Mestyán, PAPP V. 1 (1), Szilassy 1 (1) – Szepessy, Győri, Jonkl 1, Virág. Edző: J P. MacCallum
FEHÉRVÁR: VAY – Árkovics, Ondrejcik, Hajós 1, Kiss D. (1), Tóth A. – Erdélyi, Varga A., Pilcsik, Németh Á. P., Szabó A. – Dósa, Ozsváth, Meretei, Farkas T., Horváth D. – Reiter, Kovács V. L., Tóth G. Edző: Kóger István
Kiállítások: 18 perc, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – Végig jól járattuk a korongot, jól építettük fel a támadásainkat, hatékonyak voltak a csatáraink. Kóger István: – Osztálykülönbség volt a két csapat között, a DAB jól játszott, mi elég tartalékosak voltunk. Kapusunk tizenhat évesen életében először védett első osztályú mérkőzésen, két hátvédünk lebetegedett, az EBEL-csapatból nem kaptunk minőségi játékosokat
 
Csíkszereda–Újpest 17–2 (5–2, 6–0, 6–0)
Csíkszereda, 800 néző. V: Gergely, Csata, Péter
HSC: Ruczuj – Hruby 1 (4), Nagy I. (2), Novak 4 (4), Hurtaj 3 (3), Bíró T. – Kósa (4), Sprencz (1), Molnár Zsolt 1, Péter 1, Bíró O. – Góga, Flinta, Moldován 3 (2), Molnár Zsombor (3), Mihály E. 2 (2) – János, Papp Sz. 1, Becze 1 (1), Márton. Edző: Charles Franzén
ÚJPEST: Szőke – Tolnai, Vígh, Németh P. 1, Davis, Szajbert (1) – Garbacz, Zalavári, Rusznyák 1, Fekecs, Rosztocsil (1) – Sommer, Kukucska, Pichler, Fodor Z., Dömötör. Edző: Ancsin János
Kiállítások: 16, illetve 32 perc + fegyelmi büntetés (Tolnai, Németh)
MESTERMÉRLEG
Charles Franzén: – Nem ilyen szintű ellenfélre számítottunk. Sok gólt ütöttünk, ennek örülök, de a meccs olyan volt, mint egy rossz edzés.
Ancsin János: – Tudtuk, hogy nem vagyunk olyan szinten, hogy egyenlő ellenfelei legyünk a HSC-nek. Csak két hete vagyunk jégen, sok a fiatal a csapatban, remélem, néhány héten belül képesek leszünk jobb eredményekre is.
 
A Steaua Bucuresti–Ferencváros mérkőzés a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik