Kínkeserves olasz siker a Sportarénában a spanyolok ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 18:03
null
A kék-fehérben játszó olaszok a vártnál nagyobb csatában nyertek (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Budapesten zajló divízió 1-es jégkorong-világbajnokság első mérkőzésén az olasz válogatott nehezen igazolta a papírformát Spanyolország ellen. A tavaly még A-csoportos Olaszország két góllal győzött a 2010-ben divízió  2-es vb-t nyerő spanyolok ellen. A házigazda magyar együttes Hollandia ellen kezdi meg a szereplését, a 19.30-kor kezdődő összecsapást a Nemzeti Sport Online hagyományos online tudósításban, valamint folyamatosan frissülő, élőképes cikkben is nyomon követi!

Az első harmadban érezhetően szenvedtek az olaszok. A spanyolok felnőttek a feladathoz, a tavaly még az elittel megmérkőző ellen viszont „lebutult” hozzájuk. A tavalyi kétosztálynyi különbség nem köszönt vissza a jégen, a színvonal a másodosztály alját is csak jóindulattal érte el.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első felvonás három olasz kiállítást hozott, más kérdés, az erőviszonyokat jól jellemezte, hogy négy az öt ellen is két emberük vezetett ziccert – bár csúnyán el is baltázták –, sokszor a harmadból alig engedték ki az emberelőnyben játszó spanyolokat, ők tizenhatszor lőttek kapura, ellenfelük négyszer.

A második harmadban fokozta a nyomást és eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az olasz válogatott, miközben a spanyolok élő falat alkottak kapujuk előtt. Ander Alcaine továbbra is remekül védett a spanyolok kapujában, emberelőnyben játszva azonban egy alkalommal túljártak az eszén és a képességein. A pálya viszont végleg felbillent: a játékrész 19–2-es kapura lövési mutatóval zárult.

A harmadik játékrészben semmi nem változott az összképen. A spanyolok egyre inkább fáradtak, de hősiesen védekeztek – bár sorra kapták a kiállításokat –, mígnem Armin Helfer lendületesen betört a spanyol harmadba, és távolról piszkosul kilőtte a rövid, jobb felsőt – tíz perccel a vége előtt eldőlt a találkozó.

A mérkőzés számunkra egyetlen pozitívuma: az olasz válogatott egyáltalán nem félelmetes, sőt, kifejezetten a verhető kategóriába tartozik – a záró harmadban újabb 25 kapura lövést produkáltak, összesen pedig hatvanat –, még akkor is, ha minden meccs más. Vagy ha direkt minket altattak, akkor azt nagyon jól csinálták...

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
BUDAPEST, A-CSOPORT
1. FORDULÓ
SPANYOLORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Gólszerző: 29:05 Iannone (De Marchi, Plastino – ee., 0–1), 49:53 Helfer (Hofer, Egger– ee., 0–2),
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
KÉSŐBB
Magyarország–Hollandia
DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
CSAPATOK
JÁTÉKOSOK
ESEMÉNYNAPTÁR
TABELLA
A MAGYAR VÁLOGATOTT
TUDÓSÍTÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik