BOBORY BALÁZS 2018.09.08 00:36 Frissítve: 2018.09.08 14:05

Kincskeresés – Bobory Balázs jegyzete

 

 
Minden idők legbonyolultabb jégkorongszezonja jön – NS-kisokos

Szűcs András kollégám magához ragadta a pennát meg a billentyűzetet, és megpróbált itinert készíteni a jégkorongbarátoknak (lásd a Nemzeti Sport szombati számát), nehogy elvesszenek a magyar érdekeltségi körbe tartozó ligák útvesztőjében, és szépen nyomon követhessék csapataink sorsát – az út végén pedig még kincsre is lelhetünk.

Mostantól hazánk együttesei valóban a szélrózsa minden irányába elindulnak, hogy bajnoki mérkőzést játsszanak; hol van már az a belterjesség, amely a Fradi–Dózsa vagy éppen a Volán–Dunaferr döntők idejét jellemezte?

Azt már megszoktuk, hogy fél ország szurkol a fehérváriaknak a „labancok" ellen, és Szapporo óta azt is tudjuk, hogy a magyar hokinak egyértelműen előnyös volt a kék-fehérek Lajtán túli szerepvállalása. Tizenegy év kellett, hogy másnak, sőt másoknak is sikerült, ha nem is ugyanarra, de hasonló ösvényre lépni, így még több magyar hokisnak kell legalább egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolnia, ha helyt akar állni egy EBEL-lel minimum hasonló erősségű ligában, a szlovák élvonalban. Lehet, hogy a DVTK és a MAC is megismerkedik hasonló fülesekkel, mint amilyeneket a Volán az első szezonjában kapott, de a pofon utáni fülcsengés is elmúlik, s egy idő után lesz erő és tapasztalat vissza is ütni.

És ami még a magyar hokicsapatok másik ligába vándorlásának további hozadéka lehet: úgy tűnik, a saját jól bevált Erste Ligánkban sem silányul el a küzdelem, sőt akadnak olyan együttesek, amelyek igazán csak most érzik meg a vérszagot, és egyértelműen győzelemre törnek – ezek az alakulatok jelenthetik a színvonalat. No meg azt, hogy az egyre profibban működő kluboknak egyre több tehetséges fiatalra van szükségük, így aztán nincs akkora „helyhiány", és nemcsak a legnagyobb tehetségek léphetnek át az utánpótlásból az élvonalbeli felnőttjégkorongba, hanem a legszorgalmasabbak is, akikből egy vagy két év tűzvonalbeli edzettség után derülhet ki, mire alkalmasak hosszú távon.

A szurkolók meg azért nyernek, mert nagyon kevés utazással szlovák, osztrák, cseh, horvát, olasz és erdélyi élcsapatokat láthatnak, alapos körbetekintéssel kirajzolódhat, nekünk, magyaroknak hol a helyünk.

Az itiner végül elvezet a jövő áprilisi kazahsztáni divízió 1/A-s világbajnokságig, ahol a kincset is megtalálhatjuk. Kitalálják, mi az?

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.

2019.05.15 22:25:43

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, különböző osztályú jégkorong-világbajnokságok ugyanis úgy alakultak, hogy 2020 tavaszán hosszú idő után újra azonos értékcsoport keretében, tétmérkőzésen találkozhat a magyar és román felnőttválogatott.

2019.05.05 23:14:26

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Azt állítani, többek, jobbak, favoritok lennénk, önbecsapás.

2019.05.05 15:12:40

Jégkorong HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan) TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)

Sofron István gólja a szépítésre volt elég a feljutását magabiztos győzelemmel ünneplő Kazahsztán ellen.

2019.05.03 14:56:42

Jégkorong HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan), TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)

A magyar válogatott katasztrofálisan játszott, vasárnap a bennmaradásért léphet jégre.