KHL: félmilliárd forintnyit keres a liga legjobbja

Vágólapra másolva!
2020.06.01. 14:44
Az orosz bázisú nemzetközi jégkorongligában (KHL) hetvenegy olyan játékos van, akinek évi fizetése eléri, illetve meg is haladja az 50 millió rubelt (225 millió forintot) – derül ki a moszkvai Szport-Ekszpressz publikálta elemzésből.

Az orosz sportnapilap statisztikája szerint a fizetési plafon bevezetését követően egyetlen hokis, nevezetesen Vagyim Sipacsov kap 100 milliónál is többet, méghozzá 120 millió rubelt (540 millió forint) további, különböző bónuszok nélkül. Vagyim Sipacsov kap 100 milliónál is többet, méghozzá 120 millió rubelt (540 millió forint) további, különböző bónuszok nélkül.

A 33 éves, olimpiai és világbajnok orosz center a Dinamo Moszkva játékosa, akit a legutóbbi idény legjobbjának szavaztak meg a KHL hokisai. Sipacsov korábban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) mezőnyéhez 2017-ben csatlakozott Vegas Golden Knights első orosz légiósa volt.

A legjobban megfizetettek lajstromában utána a cseh-orosz Dmitrij Jaskin következik 95 millió rubellel, míg hárman – a svájci Sven Andrighetto, a cseh Jakub Kovár és a finn Teemu Hartikainen – egyformán 90 milliót keresnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik