Kanada magabiztosan nyert Olaszország ellen

Vágólapra másolva!
2010.05.08. 19:46
null
A kanadai válogatott tradícióinak megfelelően kezdte a tornát (Fotó: Action Images)
Címkék
A Kanada–Olaszország mérkőzés a világbajnokság második összecsapása volt, a pénteki nyitómeccsen Németország nagy meglepetésre hosszabbításban legyőzte az Egyesült Államokat. A szombati találkozón Kanada gyorsan vezetést szerzett, majd a második harmadban el is húzott az olaszoktól, végül 5–1-es győzelmet aratott a B-csoport első találkozóján.

A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdte a kanadai válogatott, Craig MacTavish fiai ugyanis már a harmadik percben vezetést szereztek. A gólt az Anaheim Ducks játékosa, Corey Perry szerezte.

Olaszország ugyan még az első harmadban egyenlíteni tudott Michele Strazzabosco révén, de a juharlevelesek még ebben a játékrészben egy emberelőnyös góllal visszavették a vezetést.

A második harmadban Kanada növeni tudta előnyét, előbb Matt Duchene, majd az ő gólpasszából Steve Stamkos volt eredményes. Mindkét találat egyenlő létszámnál született. Ekkor Duchene és Stamkos is 1+1-nél tartott.

A harmadik harmadtól az olaszok cserekapusukat állították be, de ő sem tudta megállítani a kanadai válogatottat, amely még egy góllal növelte előnyét, így magabiztosan, 5–1-re győzött.

NÉMETORSZÁG, 74. FÉRFI JÉGKORONG-VB, CSOPORTKÖR 
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Kanada–Olaszország 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)
Gólszerzők: 2:43 Perry (Stamkos, Bourque – 1–0), 12:44 Strazzabosco (Plastino, Souza – 1–1), 19:12 Russel (Whitney – 2–1), 25:57 Duchene (Whitney, Burns – 3–1), 30:37 Stamkos (Duchene, Cumiskey – 4–1), 57:19 Bourque (Myers – 5–1)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik