Jesenicei győzelemmel kezdett az Alba Volán

Vágólapra másolva!
2011.09.09. 21:30
null
Sofron ott folytatta, ahol az előző idényben abbahagyta: gólerős formában játszik a csatát<br />(Fotó: NS-archív, Korponai Tamás)
Címkék
Jesenicei győzelemmel kezdte az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokságot (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19.&nbsp;

Nem indult túl jól a találkozó a fehérváriak számára, hiszen a szlovénok mezőnyfölényt harcoltak ki, ráadásul a vezetést is megszerezték a 13. percben. Patrik Bergström emberelőnyös szituációban talált be Adam Munro kapujába. Hiába a kiegyensúlyozott nyári holtszezon az átigazolások és az edzések terén, a kimondottan jól sikerült felkészülési mérkőzések, a sérült és műtött Ladányi Balázs távollétében – a karmester körülbelül három hétre esett ki –, csak nem állt össze a gépezet. Ezt speciel nem segítette az első harmad második felében jogosan – picit fölöslegesen, két csatár is leült – összeszedett három fehérvári kiállítás, amelyből kettőt azért kivédekezett a vendégalakulat. (1–0)

SZAVAZÁS

Ön szerint a most zajló szezonban bejut a felsőházi rájátszásba a Fehérvár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második felvonásban már egy másik Volánt láthattunk a pályán. Bár Tokaji Viktort kétszer is kiküldték két percre – plusz másodikra kapott egy 10 perces fegyelmit is a kapitány –, a védelem jól zárt és a támadások egyre erőteljesebbekké váltak. Olyannyira, hogy három alkalommal akcióból állították megoldhatatlan feladat elé a házigazdákat. Vas Márton a 25. perc elején egyenlített – a nyáron érkező kapus, Munro is behúzhat magának egy asszisztot –, bő három perccel később Sofron István már a vezetést is megszerezte. Hogy a folytatásra némi nyugalmat is csempésszen magának a mérkőzésbe a Volán, arról Benk András gondoskodott, aki a 30. percben kettőre növelte a fehérváriak előnyét, így lőtávolon kívülre juttatva a vendégeket. (1–3)

A harmadik játékrészben nem sok eldöntendő kérdés maradt. A Volán jól védekezett, Munro biztosan védett, így nem igazán fenyegetett az a veszély, hogy a Jesenice felzárkózik. Ezt Sofron második találata már nemcsak nehezebbé, hanem lehetetlenné is tette. Fél perccel a vége előtt Bergström már csak kozmetikázott. (2–4)

Jó rajtot vett a Volán, ráadásul különösen is fontos, idegenbeli mérkőzésen – az előző idényekben általában nem jöttek a pontok a fehérváriakkal azonos szinten lévő riválisok otthonából –, egyik kulcsembere nélkül is.

A forduló többi mérkőzésén a Vienna Grazban, a Ljubljana a Villach vendégeként nyert, a Linz viszont pályaválasztóként a Zagreb ellen. A nap rangadóján csúnya versébe szaladt bele a címvédő Salzburg, amely az előző idényben döntős Klagenfurt otthonában kapott ki négy góllal.

JÉGKORONG, EBEL, ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
ACRONI JESENICE (szlovén)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 2–4 (1–0, 0–3, 1–1)
Jesenice, 1542 néző. V: Falkner, Veit, Hohenstein (mindhárom osztrák), Piragic (horvát)
JESENICE: Fikrt – Pretnar, Tavzelj, Pusa, Olsson, BERGSTRÖM – Tuma, Magovac, Hvila, Ankerst, Manfreda – Berlisk, Tosic, Kuralt, Hafner, Bercic – Erman, Zidan, Dolinsek, Brus
FEHÉRVÁR: MUNRO – Horváth A., Tokaji, SOFRON, VAS M., MAGOSI – Pratt, Borgatello, Palkovics, Johansson, Mihály Á. – Durco, Sille, Kovács Cs., Sikorcin, Ryan – Láda B., Benk, Nagy G., Tóth A.
Gólok: 12:20: Bergström (Tavzelj, Pusa – emberelőny, 1–0). 24:15: Vas M. (Pratt, Munro, 1–1). 27:31: Sofron (Durco, 1–2). 29:54: Benk (Nagy G., Láda B., 1–3). 53:58: Sofron (Magosi, 1–4). 59:35: Bergström (Erman, 2–4)
Kiállítások: 6 perc, ill. 14+10 perc fegyelmi (Tokaji)
További eredmények: Graz–Vienna 2–4, Klagenfurt–Salzburg 6–2, Linz–Zagreb 3–2, Villach–Ljubljana 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik