Jégkorong-vb: „Változott a szabály? Így is bent maradunk!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.25. 13:26
Mint megírtuk, változhat a kiesési, illetve az ehhez kacsolódó feljutási rendszer a jövő évi jégkorong-világbajnokságon, mivel az azt követő esztendőben, 2017-ben Franciaország és Németország közösen lesz házigazda, és a nemzetközi szövetség (IIHF) e két ország válogatottja számára védettséget biztosít. A döntéssel kapcsolatban Nagy Gergő és Sofron István, a magyar válogatott két hokisa mondta el véleményét.

„Első hallásra úgy gondoltam, nekünk ez nem lesz jó, de átgondolva és végigszámolva az esélyeket, azt mondom, hogy ebből jól is kijöhetünk – mondta a döntést követően Sofron István. – Ugye az is elképzelhető, hogy egy válogatott esik ki az A-csoportból, így a feladat nem más, mint a döntés előtt: a lehető legtöbb pontot begyűjteni a csoportban! Ha mi megelőzzük a németeket és a franciákat, akkor nincs kérdés: a másik csoport utolsója esik csak ki. Egy dologban biztos vagyok: bent fogunk maradni!”Sofron István. – Ugye az is elképzelhető, hogy egy válogatott esik ki az A-csoportból, így a feladat nem más, mint a döntés előtt: a lehető legtöbb pontot begyűjteni a csoportban! Ha mi megelőzzük a németeket és a franciákat, akkor nincs kérdés: a másik csoport utolsója esik csak ki. Egy dologban biztos vagyok: bent fogunk maradni!”

Nagy Gergő a változásokról

A változtatásról a döntés – amint arról a magyar szövetség honlapja beszámolt – az IIHF dubrovniki kongresszusán született meg csütörtökön.

A jövő évi oroszországi vb-n két nyolcasban zajlanak a csoportküzdelmek. A mieink – akik azzal vívták ki a világelitbe jutást, hogy az idén a második helyen végeztek a krakkói divízió 1/A vb-n – éppen a franciákkal és a németekkel szerepelnek egy csoportban Szentpéterváron.

Alapesetben a két csoport – a szentpétervári és a moszkvai – utolsó helyezettje esik ki a divízió 1/A-ba. Amennyiben ugyanakkor Szentpéterváron a német vagy a francia válogatott végez a 8. helyen, akkor az utolsó előtti – adott esetben a magyar csapat – eredményét számszakilag összevetik a másik csoport utolsó helyezettjével, és amelyiknek a mutatói rosszabbak, az esik ki. A 2016-os divízió 1/A vb-ről csak a győztes jut fel a helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik