Jégkorong-vb: Ted Sator döntött, Fodor Szabolcs sem utazhat Ljubljanába

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 21:27
A Pannon Hoki Gálát követően újabb egy fővel csökkent a Divízió 1-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kerete: Ted Sator szövetségi kapitány Fodor Szabolcstól köszönt el. A Vasas Bp. Stars játékosa a 2009-es A-csoportos vb-ről is az utolsó pillanatokban maradt le, akkor is a keretszűkítés „áldozata" lett.

„Valóban három játékossal akartam csökkenteni a létszámot – mondta Sator közvetlenül a meccs után. – Ám olyan jók voltak a srácok, hogy nem tudtam dönteni és így is csak egy játékostól köszöntünk el. Hogy mikor hirdetem ki a végleges keretet? A lehető legtovább szeretnék kivárni, azaz lehet, hogy csak csütörtökön, az utazásunk napján. Nem tudom megmondani, hogy kik még a veszélyeztetettek a keretben és akkor sem mondanám meg, ha tudnám. Nehéz döntés volt. Fodor élete legjobb formájában játszott, de csökkentenünk kellett a létszámot és úgy éreztük, hogy az ő játéka helyettesíthető máséval."

A válogatott 25 fős kerettel folytatja a felkészülést, illetve ide számíthatjuk pluszban a klubkötelezettsége miatt továbbra is hiányzó Szuper Leventét. Ljubljanába két kapust és húsz mezőnyjátékost nevezhet a kapitány.

A vb-n szombaton lép pályára először a magyar válogatott, ellenfelünk a Koreai Köztársaság lesz.

 A 25 FŐS MAGYAR KERET
Kapusok: Budai Krisztián (FTC-Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars).
Hátvédek: Ennaffati Omar, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (mind Stars), Hegyi I Ádám (DAB.Docler), Horváth András, Jobb Dávid, Tokaji Viktor (mindhárom Fehérvár), Szélig Viktor (Briancon, francia).
Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Vas János, Vas Márton (mind Fehérvár), Holéczy Roger, Peterdi Imre (mindketten Stars), Magosi Bálint (DAB).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik