Jégkorong-vb: Nem éreztem a veszélyt a meccsben - Hári

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 16:42
null
A harmadik harmad elejére megszerzett ötgólos előnyből bőven megélt a nyitányon a magyar válogatott (Fotó: MTI/Mudra László)
Háromgólos (7–4) győzelemmel kezdett a dél-koreai divízió 1/A világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott a házigazdák ellen. Együttesünk támadói közül Vas János kihagyásainkra hívta fel a figyelmet, mintegy okulásként, Hári János szerint ötgólos előnyünknél elkapta őket a lendület, de nagy aggodalom akkor sem volt a jégen, amikor kettőre csökkent a korábbi ötgólos előnyünk. Legjobbjaink hétfőn magyar idő szerint 9 órakor lépnek pályára (a Sport1 és a Nemzeti Sport Online is élőben közvetít!), ellenfelünk Ukrajna lesz, amely ma túlórás meccsen kapott ki Ausztriától.
SEBŐK BALÁZS JÓL VAN, NINCS AGYRÁZKÓDÁSA
Az orvosi diagnózis, egy helyszíni gyorsteszt kiértékelése szerint – amit dr. Majzik Ernő csapatorvos állított fel – a második harmad elején durván leütközött Sebők Balázsnak nincs agyrázkódása, bár a feje azért fáj, nincs teljesen rendben. Sebők a holnapi mérkőzés előtt még egyet aludhat is, bár a biztonság kedvéért óránként felébreszti magát. Korábban volt már agyrázkódása a fiatal támadónak, tudja, mi a teendő ilyenkor. Az viszont csak reggelre derül ki egyértelműen, hogy tudja-e vállalni a játékot hétfőn vagy sem. Az ütközésre és az utána történtekből is mindenre emlékezik, bár egy kicsit szédül.
Hétfő délelőtt fakultatív edzésük lesz a magyaroknak, aki nem akar jégre menni (első nekifutásra összejött körülbelül két sorra való jégkorongos), az a szálloda konditermében mozgathatja át magát egy kicsit.

„Gondoltuk, hogy nem lesz egyszerű. Azt gondoltam, végig szoros lesz, ehhez képest elmentünk hat egyre – mondta Vas János. – Tényleg jól játszottunk, csak, amikor kihagytunk, azt rögtön kihasználták. A dél-koreaiak nagyon jó kis csapatot alkotnak, gyorsak, de azért egy-egy perctől eltekintve kartávolságra tartottuk az ellenfelet. A világbajnokságokon mindent lefújnak: ha kicsit megemeled az ütődet, már fújnak, erre nagyon kell majd figyelni a jövőben. Az emberelőnyös játékunk jó volt, bár többet kell lőnünk, mert ezúttal néha feleslegesen passzoltunk. Hozzátartozik, hogy nagyon rossz a jég, ám összességében elégedett vagyok a hatvan percünkkel, csak tanulnunk kell a hibákból, és javulni hétfőre.”

„Kicsit nehézkesen kezdtünk: a torna első meccse általában izgulós, de utána átvettük az irányítást, és másfél harmadon keresztül igazság szerint azt csináltunk velük, amit akartunk – nyilatkozta Hári János. – A harmadik harmadban mindenki fejében megfordulhatott, hogy hat egy van ide, »én is gólt akarok lőni«, ami ilyenkor valahol természetes... Ugyanakkor nem éreztem a veszélyt a meccsben: a hat négy már szorosnak hangzik ugyan, de nem volt olyan vészes a helyzet. Szerintem inkább a hat egy körüli volt a reális eredmény.”

„FEJBEN MÁR UKRAJNÁVAL FOGLALKOZTUNK A ZÁRÓ HARMADBAN"

DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, GOJANG (DÉL-KOREA)
2. FORDULÓ (április 21.)

Ausztria–Japán 5.30 óra
Magyarország–Ukrajna 9.00 óra (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Szlovénia–Dél-Korea 12.30 óra
MAI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ

Ukrajna–Ausztria 2–3 – h. u.
Japán–Szlovénia 2–1
Dél-Korea–Magyarország 4–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik