HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.19 12:01 Frissítve: 2017.05.19 14:54

Jégkorong-vb: Magyarország lesz a rendező 2018-ban

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) hivatalos honlapján jelentette be, hogy Magyarország lesz a házigazdája a 2018-as divízió I/A világbajnokságnak. A másik pályázó, Lengyelország visszalépett.

HIRDETÉS
A magyar válogatott a 2018-as világbajnokságon hazai jégen bizonyíthat (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

 

Az IIHF közgyűlése úgy döntött, Budapest ad otthont a jövő évi divízió I/A-s világbajnokságnak, a Papp László Sportarénában rendezik majd a mérkőzéseket. Magyarország legutóbb 2011-ben és 2013-ben látta vendégül a jégkorong-világbajnokság mezőnyét, valamint rendeztek fővárosunkban olimpiai előselejtezőt Szocsi és Pjongcsang előtt is.

A tervek szerint a 2018-as divízió I/A-s világbajnokságot április 22–28. között rendezik, a magyar válogatott Szlovéniával, Olaszországgal, Kazahsztánnal, Lengyelországgal és Nagy-Britanniával küzd majd a feljutásért a legjobbak közé – akik 2019-ben Pozsonyban és Kassán találkoznak.

Az MJSZ részéről a kongresszuson résztvevő Egri Gergely sportigazgató kommentálta a döntést.

„Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt világbajnokságnak. Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőtt csapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben. Reméljük, telt házas lesz minden meccsünk, és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek."

A sikeres pályázatot követően Bartalis István, a felnőtt válogatott csapatkapitánya is kifejezte örömét.

„Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk. Mindig nagyon jó érzés az Arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat."

A divízió I/B-s világbajnokságnak jövőre a litvániai Kaunas lesz a házigazdája.

A kongresszuson kijelölték a 2021-es elit vb helyszínét is, a rendezés jogát Minszk és Riga nyerte el. A fehérorosz és a lett válogatott is szerepelt a Kölnben és Párizsban zajló idei viadalon.

A jövő évi vb-nek Koppenhága és Herning, a 2019-esnek Pozsony és Kassa, míg a 2020-asnak Zürich és Lausanne ad majd otthont.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.04 10:03:57

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

A MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék vezetőivel beszélgettünk a lehetőségről.

2018.05.30 10:34:11

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az EBEL-korszak leghosszabb rájátszásmentes szakaszában jár a Fehérvár AV19.

2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS