Jégkorong-vb: Ladányi feldúltan fogadta a hírt a mellőzéséről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 16:40
null
Ladányi Balázs a dél-koreai vb-n nem mutathatja meg tudását (Fotó: Mirkó István)
Mint korábban megírtuk, Ladányi Balázs, az elmúlt két évtized meghatározó játékosa nem kapott meghívót a divízió 1/A világbajnokságra készülő jégkorong-válogatottba. Az aktív játékosok között a legtöbbszörös válogatott feldúltan fogadta a hírt.

 

Amint a szövetség szerdai közleménye megjegyzi: Ladányi kihagyása talán a legnagyobb meglepetés Rich Chernomaz szövetségi kapitány kerethirdetésében.

A 38 éves dunaújvárosi játékos az MTI érdeklődésére elmondta: nem érti a kapitány döntését, mert úgy érzi, még mindig a legjobbak közé tartozik, a szezonban is jól teljesített, a Mol Liga alapszakaszában a legponterősebbnek bizonyult (47 mérkőzés, 62 pont) és őt választották a legjobb csatárnak, illetve bekerült az All Star-csapatba is.

„Chernomaz hivatkozott arra, hogy a Mol Ligában játszom, a fiatalításra... Azt hiszem, annyit megérdemeltem volna, hogy megkérdezze, szeretnék-e elmenni a vb-re. Úgy érzem, nem a 11. vagy 12. csatár vagyok az országban, hanem még mindig a jobbak közé tartozom” – fogalmazott Ladányi, aki 227 válogatott összecsapásán rekordnak számító 214 pontot (78 gól, 136 gólpassz) gyűjtött, és amióta tagja felnőtt válogatottnak (1994/95), egyetlen vb-ről sem hiányzott.

„Az én generációm sokat tett azért, hogy a válogatott A csoportos legyen. Nem tudom felfogni, hogy nem férek be a bő keretbe sem. Ha oda behívott volna, akkor meg nem tudta volna megtenni, hogy nem visz ki a vb-re, mert az edzésmunkámmal bebizonyítottam volna, helyem van az utazó csapatban” – tette hozzá Ladányi.

A közvetlen vb-felkészülés április 7-én kezdődik, 12-én Ausztria, 13-án Szlovénia lesz az ellenfél barátságos mérkőzésen, Budapesten. A gárda 14-én utazik el a dél-koreai Gojangba. A vb 20-án kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Dél-Korea, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit vb-re, az utolsó pedig jövőre a divízió 1/B-ben szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik