Jégkorong-vb: az oroszok ötöt vágtak; győztek a lettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.06. 19:02
Oroszország javított az amerikaiak elleni vereség után, a címvédő impozáns játékkal 5–2-re győzött Dánia ellen a csehországi jégkorong-világbajnokságon. Lettország hosszabbítás után verte meg Svájcot.

Az oroszok kiválóan kezdték a mérkőzést, Artyemij Panarin és Szergej Mozjakin találatával már az első harmadban kellemes előnyre tettek szert. A második játékrész közepén Morten Green szépített, mielőtt azonban a dánok elhitték volna, hogy visszatérhetnek a meccsbe, Jevgenyij Dadonov messziről kilőtte a hosszú felső sarkot. A harmadik harmad derekán Thomas Spelling gólja hozta ismét lőtávolba a dánokat, de három perccel a mérkőzés vége előtt Mozjakin eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az oroszok ezután sem álltak le, Vlagyimir Taraszenko ötödik gólja volt a kegyelemdöfés.

Az A-csoport szerdai első mérkőzésén Lettország hosszabbítás után 2–1-re győzött Svájc ellen. Hiába játszottak jelentős fölényben a svájciak, Andris Dzerins góljának köszönhetően a balti állam válogatottja egészen az 59. percig vezetett – ekkor jött Matthias Bieber egyenlítő találata. A hosszabbításban Kaspars Daugavins gólja döntött, ezzel a lettek megszerezték első győzelmüket a világbajnokságon.

79. JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
CSEHORSZÁG

Május 6., szerda

A-CSOPORT
Svájc–Lettország 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1) – h.u.
20.15: Svédország–Kanada

B-CSOPORT
Oroszország–Dánia 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)
20.15: Szlovákia–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik