Jégkorong: Dietrich a Fehérvár EBEL-csapatának vezetőedzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 16:12
null
Tyler Dietrich szerethető csapatot akar építeni (Fotó: fehervarav19.hu/Soós Attila)
A kanadai Tyler Dietrich lett az osztrák bajnokságban (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzője, szerződése két évre szól.


A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Ocskay Gábor szakosztályvezető elmondta, hogy az elmúlt öt évben sokszor bizonyító, legutóbb a Mol Ligában szereplő együttes vezetőedzői posztját betöltő Dietrich felé nagy a klubvezetés bizalma. Konkrét helyezésben nevesített célkitűzés nincs, fiatal, hajtós csapatot szeretnének az osztrák ligában hétről hétre látni, amely bárki ellen eséllyel veszi fel a harcot. A kanadai tréner munkáját Énekes Lajos segíti majd.

A korábbi vezetőedző, a finn Hannu Järvenpää megbízatása a szezon végén lejárt a fehérvári klubnál. A Fehérvár Mol Ligá-s csapat vezetőedzőjének Kóger Istvánt nevezték ki.

A Fehérvár Mol Ligá-s csapat vezetőedzőjének Kóger Istvánt nevezték ki. Segítője Hegyi Ádám Zoltán lesz, aki az elmúlt szezonban még játékosként segítette az egyesületet, de egy sérülés miatt visszavonult.

Ocskay Gábor az elmúlt EBEL-szezont a várakozásokhoz képest csalódásnak értékelte, a sikertelenség egyik okának a példátlan sérüléshullámot nevezte meg. Mint mondta, a Mol Ligá-s csapat szereplése üde színfolt volt, a sokak által előzetesen kétkedve fogadott alakulat hétmeccses elődöntőt játszott a bajnokságban és alig maradt le a fináléról.

A keretekről elmondta, a májusi világbajnokság végéig nem tárgyalnak a 12 válogatott játékosukkal. Akikkel már tárgyaltak, azoknak zömében kétéves szerződéseket kínáltak.

Jelezte, hogy az EBEL-keretből Frank Banham befejezi pályafutását, néhány játékos elképzeléseit pedig nem ismerik még. Bartalis István, Szirányi Bence és Orbán Attila élő szerződéssel rendelkezik, a légiósok kiválasztásánál az új edző javaslatait veszik figyelembe – tette hozzá.

Tyler Dietrich szerint izgalmas időszak lesz életében a következő szezon. Megjegyezte, hogy egy szerethető csapat felépítése a cél, amelynek elsődleges célja mindig a győzelem lesz.

Kóger István közölte, hogy az osztrák ligás csapat bő keretében sok fiatal lesz, ennek ellenére a hazai pontvadászatra készülő alakulatban kevesebb idegenlégióssal számolnak. Hozzátette: nem a pofozógép szerepére készülnek, első hatba várja a fiatal együttest.

A nyári alapozás jövő héten megkezdődik. Augusztusban a két csapat együtt készül, s az ott legjobban teljesítő 25 jégkorongozó az EBEL, a következő 20-22 játékos pedig a Mol Ligá-s csapatban szerepel majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik