Jégkorong: Kanadában folytatja a Fehérvár vezetőedzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 19:25
null
Tyler Dietrich távozik Fehérvárról (Fotó: fehervarav19.hu/Soós Attila)
Szerződést bont Tyler Dietrich vezetőedzővel az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

 

A klub hétfőn, rövid közleményben arról számolt be, hogy a szakember „egy számára kihagyhatatlan ajánlat miatt" kérte a menedzsmenttől a megállapodás felbontását.

A kanadai Dietrich idén áprilisban, két évre írt alá az EBEL-ben érdekelt csapathoz, de már 2011 óta Székesfehérváron dolgozott, előbb az akadémia erőnléti edzője volt, majd a junior- és a Mol Ligában szereplő együttes vezetőedzője lett.

A klub hivatalos honlapján Dietrich és Ocskay Gábor így értékelte a kialakult helyzetet:

„Körülbelül tíz napja kaptam egy telefonhívást hazámból, Kanadából – mondta Tyler Dietrich. – Magam is meglepődtem, de természetesen nagyon hízelgő volt az ajánlat. Az elmúlt öt évben nagyon sokat dolgoztam Székesfehérváron, nem is kerestem más lehetőséget és az állásajánlatok kilencvenkilenc százalékát azonnal vissza is utasítottam volna, de egy kiemelkedő kanadai munka különleges számomra, és egy életre szóló lehetőség. A munkakörömről és a lehetőség részleteiről a következő napokban beszélhetek bővebben. Sajnos tudom, hogy így mennyi munka veszik kárba a menedzsment és a csapat részéről, de erre az ajánlatra egyszerűen nem mondhattam nemet. Nem volt könnyű döntés.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire nehéz helyzetbe kerül most a csapat, de tudom, hogy az itt dolgozók és a játékosok is mindent meg fognak tenni, hogy könnyű legyen alkalmazkodni az új helyzethez és a csapat sikeres lesz a szezonban. Hiszek a srácokban és az itt dolgozókban és tudom, megtalálják a legjobb megoldást. Ha tehetném, mindenkit hazavinnék, a srácokat, a háttérben dolgozókat és a szurkolókat is, és biztos vagyok benne, hogy visszatérek még Székesfehérvárra látogatóba. Megszakad a szívem, ha belegondolok, hogy a családommal hamarosan elhagyjuk Magyarországot” – búcsúzott a kanadai szakember.

„Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a helyzet, de ez egy olyan lehetőség volt számára, amit valóban nem lehetett kihagyni. Jelenleg is dolgozunk azon, hogy olyan vezetőedzőt találjunk a csapat élére, akivel a korábban megfogalmazott irányelveket is figyelembe véve képesek leszünk elérni a kiemelkedő célokat” – mondta Ocskay Gábor, a fehérvári klub szakosztály-igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik