Jégkorong: „Szomorú, hogy így ért véget az idény" – az NHL-draft előtt álló Papp

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 14:10
null
Papp Kristóf egyelőre még nem tudja, mikor lesz az NHL draftja (Fotó: utanpotlassport.hu)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) amatőr választási (draft) listájára felkerült Papp Kristóf szomorúnak tartja, hogy a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag egyik napról a másikra véget ért az idény, és még azt sem tudni, mikor lehet újra edzésbe állni.

 

A kilencéves kora óta az Egyesült Államokban élő Papp az MTI-nek elmondta, mindenkit nagyon érzékenyen érintett, hogy váratlanul, az alapszakasz hajrájában, néhány héttel a rájátszás előtt be kellett szüntetni a bajnokságot.

„Az egyik nap még mérkőzésünk volt, jól is ment a játék, aztán előbb közölték, hogy szüneteltetik a bajnokságot, majd néhány nap múlva már azt, hogy nem is lesz folytatás. Hazamentem ahhoz az amerikai családhoz, akinél laktam, összepakoltam, elköszöntem, majd elvezettem Detroitba, ott repülőre szálltam, és Budapestre, illetve Diósdra jöttem"
– nyilatkozta a 18 éves Papp, aki ebben az idényben az Egyesült Államok top juniorligájában (USHL) játszott.

A Madison Capitols színeiben 21 mérkőzésen 19, aztán december végi elcserélését követően a Des Moines Buccaneers csapatában pedig 23 találkozón 16 pontot gyűjtött. A magyar felnőttválogatottban is bemutatkozott, a februári nottinghami olimpiai selejtezőben három összecsapáson lépett jégre, és egyszer volt eredményes.

A csatár elmondta, hogy most otthon végez fitneszedzéseket. A következő csapatához, a legmagasabb amerikai egyetemi ligában (NCAA) érdekelt Michigan State Egyetemhez elvileg június 27-én kell kiutaznia.

„Remélem, addig nem jön közbe semmi váratlan, és mielőbb jégre lehet majd menni. Ahogy kiutazom, megkezdek egy egyetemi előkészítő nyári iskolát, hogy zökkenőmentes legyen az egyetemi beilleszkedés. Üzleti menedzsmentet fogok tanulni, és remélem, minél magasabb szintre tudok fejlődni a hoki terén" – fogalmazott Papp.

Hozzátette: tengerentúli képviselője jelezte neki, hogy az NHL által júniusról elhalasztott draftról egyelőre senki nem tud semmit, de amint a profiliga is „ébredezik", már több információjuk lesz.

Eddig három magyar születésű hokist draftoltak az NHL-be: 1999-ben Gröschl Tamás tengerentúli játékjogát az Edmonton Oilers foglalta le (a 9. körben, összesítve a 256. helyen), 2000-ben Szuper Leventéét a Calgary Flames (4. kör, 116.hely), 2002-ben pedig Vas Jánosét a Dallas Stars (2. kör, 32. hely). Szuper és Vas kapott NHL-es szerződést is, de egyikük sem léphetett pályára a világ legerősebb bajnokságában. Közülük is csak Szuper volt nevezve NHL-es mérkőzésre, azonban cserekapusként egyszer sem állt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik